Οι εορταστικές και επετειακές εκδηλώσεις σε δήμους των τεσσάρων νομών της Κρήτης για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου

Με δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις και τις καθιερωμένες παρελάσεις θα γιορτάσουν οι δήμοι και στην Κρήτη την μεγάλη διπλή θρησκευτική και εθνική εορτή του Ευαγγιλσμού της Θεοτόκου και της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821

Ακολουθούν οι εκδηλώσεις και οι ώρες των παρελάσεων σε δήμους των 4 νομών

Νομός Χανίων

Δήμος Χανίων

Ώρα 08:30  Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Ώρα 10:45  Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός. 

Ώρα 11:40  Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων – Κατάθεση στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00  Παρέλαση στην Ανδρέα Παπανδρέου τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Δήμος Πλατανιά

Δήμος Κισσάμου

Δήμος Αποκόρωνα

Δήμος Καντάνου-Σελίνου

Δήμος Σφακίων

Νομός Ρεθύμνου

Δήμος Ρεθύμνου

Ώρα 07:00  Όρθρος-Πανηγυρική Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό της Κυρίας των Αγγέλων, κατά την οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιος.

Ώρα 10:45 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου – Απόδοση τιμών από Άγημα του 547 Α/Μ.Τ.Π. και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης

Ώρα 11:00  Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιος.

Ώρα 11:30  Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο χώρο του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη – Απόδοση τιμών από Άγημα του 547 Α/Μ.Τ.Π. και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

Ώρα 11:35  Επιμνημόσυνη Δέηση

Ώρα 11:40  Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο – Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

΄Ωρα 11:55  Μετάβαση Επισήμων και Αρχών στο χώρο παρακολούθησης της παρέλασης στην πλατεία Δημοκρατίας (έναντι Δημαρχείου).

Ώρα 12:00  Παρέλαση στη Λεωφόρο Κουντουριώτη  των τμημάτων Πολιτιστικών φορέων, Συλλόγων, Μαθητών, Σπουδαστών, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

 

Νομός Ηρακλείου

Δήμος Ηρακλείου

Ώρα 8:00  Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ώρα 10:45  Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. 

Ώρα 11:30  Τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – Επιμνημόσυνη δέηση – Κατάθεση Στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής για τη μνήμη των νεκρών – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00  Παρέλαση, κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας από το ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης

Δήμος Μαλεβιζίου

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Νομός Λασιθίου

Δήμος Ιεράπετρας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook