Την επανεξέταση της αναστολής λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ Βιάννου ζητά με Επιστολή του ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο.

Ειδικότερα σε συνεργασία με το Δήμαρχο Βιάννου κ. Μπαριτάκη, ο βουλευτής απέστειλε προσωπική επιστολή στο Διοικητή του ΙΚΑ μεταφέροντας και σχετικό αίτημα του Δήμου.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι ο Διοικητής οφείλει να λάβει υπόψη του πριν καταλήξει στην αναστολή της λειτουργίας του Παραρτήματος τα εξής:
α) Τις αποστάσεις έως και 70 χιλιόμετρα που πρέπει να διανύει κάθε δημότης για να έχει τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, είτε εργοδότης είτε ασφαλισμένος,
β) Τη μη ύπαρξη αστικής ή υπεραστικής συγκοινωνίας που καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε πρόσβαση στο κατάστημα του ΙΚΑ στο Αρκαλοχώρι που απέχει 70 χιλιόμετρα από τον πιο απομακρυσμένο οικισμό του Δήμου,
γ) Το ανάγλυφο της περιοχής του Δήμου και την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου.

Από πλευράς του ο βουλευτής κ. Αυγενάκης σημειώνει : «Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες τις οποίες κάνετε και εσείς προσωπικά αλλά και ολόκληρη η Διοίκηση με σκοπό τη μείωση των δαπανών και την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Ταμείου σας, την ίδια ώρα επιτρέψτε μου να σας επισημάνω την ανάγκη διατήρησης αλλά και βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας σε ασφαλισμένους αλλά και στους εκατοντάδες συνταξιούχους, κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook