Την Κυριακή 2 Απριλίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει πεζοπορική εξόρμηση με λεωφορείο, στα νότια σύνορα των νομών Ηρακλείου-Λασιθίου, στην περιοχή της Βιάννου και Κάτω Σύμης.

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το Κεφαλόβρυσο (υψόμετρο 705μ.) και από συνδυασμό αγροτικών δρόμων και μονοπατιών θα κινηθούμε στις δασώδεις παρυφές της νότιας Δίκτης. Θα ανέβουμε στο οροπέδιου του “μικρού Ομαλού” (υψόμετρο 1350μ.), όπου τον χειμώνα τα αδιαπέραστα πετρώματα του πυθμένα βοηθούν στη δημιουργία μικρής λίμνης στο κέντρο του.

Από το οροπέδιο, με τις χαρακτηριστικές εναλλαγές στην μορφή του όλο το χρόνο, από γυμνό σε αλπικό και από χιονισμένο σε καταπράσινο και λουλουδιασμένο, θα ακολουθήσουμε μονοπάτι μέχρι την Κάτω Σύμη, αφού περάσουμε από του “παράδεισου κούτελο”, ένα από τα ομορφότερα φυσικά μπαλκόνια της Κρήτης με απεριόριστη θέα στο Λιβυκό και στα νοτιοανατολικά παράλια της Κρήτης.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα μείνουμε στην Κάτω Σύμη για φαγητό για όσους ενδιαφέρονται ή για ελεύθερο χρόνο για τους υπόλοιπους.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 S/M Βασιλόπουλου), στις 8:00 το πρωί της Κυριακής.  
ΜΕΤΑΒΑΣΗ: Θα μεταβούμε στην περιοχή με λεωφορείο. Απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 6946160654 (Ελένη) 10-12 το πρωί
6948040401 (Αντρέας) 6-8 το απόγευμα
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 12 € για τα μέλη και 15 € για τα μη μέλη. Το εισιτήριο μπορεί να πληρωθεί στον ταμία του Συλλόγου  (Σοφ. Βενιζέλου 13, ώρες καταστημάτων) ή μέσα στο λεωφορείο.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:  5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: -1-
ΑΡΧΗΓΟΣ:  Αντρέας Λουκάκης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6948040401
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook