Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, ο Ακόλουθος Άμυνας (AKAM) της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Σμήναρχος ε.ε. κ. Ulrich Pfeiffer, συνοδευόμενος από τον νέο Γερμανό σύνδεσμο στο Πεδίο Βολής Κρήτης, Αντισυνταγματάρχη κ. Fred Reuter, και την Επίτιμο Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κα Αργυρώ Γαναδάκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον ΑΚΑΜ για θέματα που αφορούν στο Νομό Χανίων, επικεντρώνοντας τη συζήτηση στην οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.  

Στη συνέχεια, ο κ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε στις θερμές σχέσεις που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Περιφέρειας Calw, την οποία ο κ. Βουλγαράκης έχει επισκεφθεί ήδη δύο φορές κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανού Περιφερειάρχη, κ. Helmut Riegger, υπογραμμίζοντας τη θαυμάσια φιλοξενία – χαρακτηριστικό των περιφερειακών κοινωνιών, σε όποια χώρα και να βρίσκονται, όπως πρόσθεσε ο ΑΚΑΜ.

Έπειτα ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησε για τις καλές σχέσεις που αναπτύσσονται γενικότερα μεταξύ των δύο λαών, αντίθετα από αυτά που προβάλλουν τα ΜΜΕ, γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση του αριθμού των Γερμανών επισκεπτών στη χώρα μας. Και αυτό διότι, όπως τόνισε ο κ. Βουλγαράκης, πέρα από το οικονομικό «πακέτο» διακοπών, αυτό που αναζητεί ο επισκέπτης είναι η ανθρώπινη επαφή και αντιμετώπιση, τις οποίες βρίσκει στη χώρα μας.

Ο ΑΚΑΜ συμφώνησε με τα παραπάνω, υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι, αντίθετα με τον διχασμό που προκαλούν οι πολιτικές και προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης, αναζητούν την φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.  

Τέλος, η συζήτηση στράφηκε στην επίσκεψη που προγραμματίζει στην Κρήτη ο ΑΚΑΜ, με την ευκαιρία της επικείμενης 76ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, στο πρόγραμμα εορτασμού και στις καθιερωμένες εκδηλώσεις στις 19, 20 και 21 Μαΐου. Ο ΑΚΑΜ τόνισε τη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης ενάντια στη λήθη, ιδιαίτερα για τις νέες γενιές, σημειώνοντας ότι ένας πόλεμος μόνο κακό μπορεί να προξενήσει στην ανθρωπότητα. Ο κ. Βουλγαράκης συμφώνησε, προσθέτοντας ότι από ένα πόλεμο κανείς δεν βγαίνει νικητής, αφού όλες οι πλευρές μετρούν τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και είναι καταδικασμένες πάντα να θρηνούν γι’ αυτές.  «Όλοι είναι θύματα σ’ ένα πόλεμο, αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει στις επόμενες γενιές και αυτό το μήνυμα θα είναι και το κεντρικό του φετινού εορτασμού της Μάχης της Κρήτης», είπε κλείνοντας την συζήτηση, ο κ. Βουλγαράκης. 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στον Ακόλουθο Άμυνας καλή διαμονή στα Χανιά και του προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook