Xρησιμοποιούσε τη φήμη του για να εξαναγκάζει γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του, ενώ παράλληλα παρενοχλούσε άλλες.

Ένας πασίγνωστος καρδιοχειρουργός που κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών, προέβη στις συγκεκριμένες πράξεις επειδή πίστευε πως δεν θα γίνονταν καταγγελίες, λόγω της φήμης του, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης που διεξάγεται αυτές τις μέρες. 

Πρόκειται για τον Mohamed Amrani, που εργαζόταν στο νοσοκομείο Harefield στο Middlesex και λόγω της πρωτοποριακής δουλείας του είχε καταφέρει να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Ο 53χρονος όμως φαίνεται να είχε διπλή ζωή καθώς παρ’ ότι ήταν ο πρώτος που έκανε εγχείρηση διπλής αντικατάστασης καρδιακών βαλβίδων χρησιμοποιούσε τη φήμη του για να εξαναγκάζει γυναίκες να κάνουν σεξ μαζί του, ενώ παράλληλα παρενοχλούσε άλλες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να βίασε μια γυναίκα στο γραφείο του στο νοσοκομείο. Σε μια δεύτερη γυναίκα έπιασε το στήθος της και μιας τρίτης χτυπούσε τα οπίσθιά της. Μέσα σε 13 χρόνια, από το 2001 έως το 2014 προέβη σε πέντε σεξουαλικές επιθέσεις.

Ένα από τα φερόμενα θύματα δήλωσε πως δέχτηκε επίθεση μεταξύ του 2001 και του 2002. «Απλά άπλωσε τα χέρια του και άρπαξε τα στήθη μου. Σοκαρίστηκα. Τον χτύπησα, κούνησα τα χέρια μου».

Ο Amrani ήταν μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε την πρώτη διπλή μεταμόσχευση πνεύμονα από δωρητή του οποίου η καρδιά είχε σταματήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook