Για την Ελλάδα βραβεύτηκε ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Σοφικίτης με τη φωτογραφία του «Halloween Protagonists»

Τα Sony World Photography Awards είναι βραβεία, τα οποία γίνονται κάθε χρόνο και αφορούν τις καλύτερες φωτογραφίες παγκοσμίως. Οι φωτογραφίες που διαγωνίζονται αποτελούν μοναδικά έργα τέχνης, καθώς είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες και συγκλονιστικές, ενώ αυτές που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και να κερδίσουν... αφήνουν το στόμα ανοιχτό και στον πιο «δύσκολο» θεατή.

Ο διαγωνισμός- ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας παγκοσμίως- περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες: Επαγγελματική, Ανοιχτή, Νέων ηλικίας 12-19 χρονών και Μαθητική. Ανάλογα με την κατηγορία, οι νικητές έλαβαν έπαθλα από χρηματικά και ψηφιακούς εξοπλισμούς μέχρι τη μοναδική ευκαιρία να παρουσιαστεί η φωτογραφία τους στην έκθεση,

Για το 2017, η έκθεση με τις καλύτερη φωτογραφίες θα λάβει μέρος στο Λονδίνο από τις 21 Απριλίου μέχρι τις 7 Μαΐου, ενώ κάθε χώρα έχει αποκλειστικά μία μόνο βραβευμένη φωτογραφία. Για την Ελλάδα βραβεύτηκε ο Κωνσταντίνος Σοφικίτης με τη φωτογραφία του «Halloween Protagonists», η οποία απεικονίζει ένα στιγμιότυπο από την παρέλαση για τη γιορτή του Halloween που πραγματοποιήθηκε στο Village της Νέας Υόρκης το 2016. Η ασπρόμαυρη εικόνα, που κέρδισε τους κριτές,  με το χαμόγελο του Τζόκερ καταφέρνει να μεταφέρει με έναν μοναδικό τρόπο την ατμόσφαιρα σε μία από τις διασημότερες παρελάσεις του είδους σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Ο 29χρονος Κωνσταντίνος, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ξεχώρισε ανάμεσα σε περισσότερες από 105.000 συμμετοχές στην κατηγορία Open Street Photography.

Απολαύστε μερικές από τις καλύτερες! 

Κωνσταντίνος Σοφικίτης, Greece National Award
Camilo Diaz, Colombia National Award
Jelena Jankovic, Serbia National Award
Khalid Alsabat, Saudi Arabia National Award
Josselin Cornou, France National Award
Katerina Annenkova, Latvia National Award
Tadas Kazakevicius, Lithuania National Award
Annela Samuel, Estonia National Award
Mustafa Jindi, Uae National Award
Santos Moreno Villar, Spain National
Carloman Macidiano Cespedes Riojas, Peru National Award
Jian Seng Soh, Malaysia National Award
Tim Cornbill, Uk National AwardΠηγή: protothema.gr