Για τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Super League για την αναδιάρθρωση, τη θέση τη δική του και του Πλατανιά και την αναδιανομή των εσόδων μίλησε στον ΣΠΟΡ FM ο Μανώλης Μαθιουλάκης.

«Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν ομάδες που παίρνουν επτά φορές παραπάνω από την πλειοψηφία των άλλων. Οι ομάδες αυτές δεν έχουν άλλο έσοδο πλην των τηλεοπτικών. Αυτή τη στιγμή στον Πλατανιά εγώ είμαι ο μοναδικός χρηματοδότης και καταφεύγουμε σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να αντεπεξέλθουμε. Ως πότε ο κάθε Μαθιουλάκης θα βάζει χρήματα; Κάποια στιγμή αγανακτείς» τόνισε αναφορικά με την αναδιανομή των εσόδων ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Πλατανιάς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του όπως αποδίδονται στο sport-fm.gr:

Για τις αποφάσεις του ΔΣ της Super League για την αναδιάρθρωση: «Ως προς την αναδιάρθρωση πάρθηκε μια απόφαση με χίλια βάσανα. Είχαμε μπλέξει σε έναν κυκεώνα για το πώς θα είναι τα πλέι άουτ και πώς θα είναι το ένα και το άλλο. Ακούστηκε μέχρι και ο πρωταθλητής της Football League να μην ανεβαίνει απευθείας».

Για τη δική του θέση: «Σε κάποια παλιότερο συμβούλιο είχα πει να είναι οι ομάδες δώδεκα. Πρέπει να είναι μέσα οι υγιείς ομάδες κι αν είναι να πέσει ο Πλατανιάς να πέσει. Δεν θέλουμε να δίνουμε τα λεφτά μας για να είμαστε ένα γρανάζι σε ένα σύστημα που είναι άρρωστο. Χρειάζονται βαθιές τομές».

Για το ζήτημα με την αναδιανομή των εσόδων: «Το μπάχαλο έγινε για την αναδιανομή. Υπάρχουν δύο ομάδες που δεν τη θέλουν με τίποτα. Από πέρσι παίζουμε. Είναι προφάσεις… Νομίζω ότι δεν θα γίνει. Μάλλον είμαι βέβαιος, αλλά μακάρι να βγω ψεύτης. Η αναδιανομή δεν είναι για να πάρουν κάποιοι περισσότερα χρήματα και άλλοι να χάσουν, αλλά για την ανταγωνιστικότητα. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν ομάδες που παίρνουν επτά φορές παραπάνω από την πλειοψηφία των άλλων. Οι ομάδες αυτές δεν έχουν άλλο έσοδο πλην των τηλεοπτικών. Αυτή τη στιγμή στον Πλατανιά εγώ είμαι ο μοναδικός χρηματοδότης και καταφεύγουμε σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να αντεπεξέλθουμε. Ως πότε ο κάθε Μαθιουλάκης θα βάζει χρήματα; Κάποια στιγμή αγανακτείς. Το θέμα έχει συζητηθεί 6-7 φορές από πέρσι. Τη μία δεν είναι στην ημερήσια διάταξη, την άλλη μιλάμε για το χορτάρι στα γήπεδα, την άλλη υπάρχουν διαφορές για το συντελεστή εμπορικότητας. Προφάσεις μπορείς να βρεις πολλές. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, έχω τις δουλειές μου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξανάρθω στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα. Το να γίνομαι μέτοχος σε μη σοβαρά θέματα δεν το αποδέχομαι. Αν δεν δεχτούν όλες οι ομάδες πως πρέπει να επιζήσουν οι μικροί, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα».