Μια Χανιώτισσα μεταξύ των “Πρώτων εκ των Πρώτων” αποφοίτων Λυκείου που βραβεύτηκαν από τον Προέδρο της Δημοκρατίας 

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, βραβεύτηκε η Χανιώτισσα, φοιτήτρια, Άννα Αποστολάκη, για τον βαθμό που κατάφερε να συγκεντρώσει στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016.

Η Άννα Αποστολάκη ήταν μεταξύ των 58 αριστούχων που βραβεύτηκαν ως “Πρώτοι εκ των Πρώτων” αποφοίτων λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο κτίριο της Παλιάς Βουλής.

Η Άννα, η οποία σήμερα είναι πρωτοετής φοιτήτρια της Οδοντιατρικής στη Θεσσαλονίκη, ήταν απόφοιτος του 1ου Γενικού λυκείου Χανίων και πέτυχε να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο βαθμό στις πανελλαδικές εξετάσεις από όλους τους επιτυχόντες του νομού Χανίων.

 

 

Η βράβευση των 58 αριστούχων έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Με το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η σχολική περίοδος 2015-2016 ανέδειξε 1.094 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα. Στα 14 χρόνια ζωής αυτού του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 16.000 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίωνδιακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας.

Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε απότον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του ΔΣ της Τράπεζας κ.Νικόλαο Καραμούζη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής, οι πρώην Υπουργοί Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Αρβανιτόπουλος και ο Νίκος Φίλης, η γ.γ. της ΕΕΤ Χαρούλα Απαλαγάκη, ο Ολυμπιονίκης κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων, ανώτατα στελέχη της Eurobank γονείς και συγγενείς των βραβευθέντων φοιτητών.΄

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook