Σε πόλεμο ανακοινώσεων φαίνεται ότι εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη και του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, με φόντο το προσφυγικό.

Μετά την αιχμηρή ανακοίνωση και τις βολές του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη προς το πρόσωπο του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου στη συνεδρίαση της ΠΕΔ για τη διαφαινόμενη ανάληψη της διαχείρισης του προσφυγικού από τη Σύμπραξη Φορέων  και την ενδεχόμενη σε δεύτερο χρόνο ανάληψη από την Αναπτυξιακή Χανίων, ο κ. Βάμβουκας απαντά σήμερα στον κ. Βουλγαράκη κάνοντας λόγο για ατυχείς δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη.

Ακολουθεί η επιστολή του δημάρχου Χανίων προς τον αντιπεριφερειάρχη:

"Κύριε Αντιπεριφερειάρχη, 

Είναι και δική μου η έκπληξη για τις ατυχείς δηλώσεις σας, που με αφορούν σχετικά με τη δυνατότητα συνεργασίας της Αναπτυξιακής  Χανίων, στην οποία προεδρεύετε, για τη φιλοξενία προσφύγων στα Χανιά.

Επειδή ισχυρίζεστε ότι επιχειρώ να εισέλθω σε «ξένα χωράφια» πρέπει να σας πω ότι ουδόλως το επιδιώκω αλλά φαίνεται ότι εσείς προσπαθείτε να καλύψετε τις δικές σας αντικειμενικές δυσκολίες εις την καλλιέργειά τους.

Όπως θα θυμάστε πριν αρκετούς μήνες τηλεφωνικώς μου είχατε αναφέρει ότι η Αναπτυξιακή Χανίων ενδιαφέρεται για το θέμα και σας είχα προτρέψει να συνεννοηθείτε  με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, στην οποία μάλιστα συμμετέχει και η Περιφέρεια Κρήτης.

Έκτοτε έχει περάσει πολύς χρόνος και η πληροφόρηση, που έχουμε όλοι είναι ότι,  λόγω πίεσης χρόνου, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου έχει προχωρήσει τη συνεργασία της με τη Σύμπραξη Φορέων από τα Χανιά, προφανώς διότι είναι γνωστό ότι η Αναπτυξιακή Χανίων βρισκόταν σε διαδικασία επανενεργοποίησης. Η δε απόφαση του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Χανίων, όπου εκδηλώνεται ενδιαφέρον, ελήφθη πριν λίγες μέρες αλλά τα γεγονότα είχαν ήδη από καιρό πάρει τον δρόμο τους.

Σε πρόσφατες δηλώσεις μου στο περιθώριο της Π.Ε.Δ. Κρήτης, στις οποίες αναφέρεστε δήλωσα ακριβώς τα εξής, που αφορούν τη συμμετοχή της Αναπτυξιακής Χανίων: «εάν τώρα δεν είναι εφικτό για το 2017 για λόγους ταχύτητας, θα μπορούσε να μπει κάλλιστα τη νέα περίοδο το 2018, ώστε να έχουμε πλήρη έλεγχο από δημόσιους φορείς».

Σε κάθε περίπτωση λυπάμαι, που αναγκάζομαι να σας απαντήσω δημόσια, διότι θεωρώ ότι η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ αυτοδιοικητικών με αυξημένη μάλιστα θέση ευθύνης, είναι προφανές ότι δεν υπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο και οι δύο εξουσιοδοτηθήκαμε από τους πολίτες να υπηρετήσουμε. 

Σε ό,τι με αφορά θα συνεχίσω με εσάς και με όλους τους συναδέλφους μου στην αυτοδιοίκηση να χτίζω γέφυρες συνεργασίας και συνεννόησης για την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων, που τα κάνει ακόμα πιο δύσκολα η χαλεπή περίοδος, που διανύουμε, και το ίδιο σας προτρέπω να κάνετε και εσείς."