Κάλεσμα συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση για να μην ανοίξουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στις 4.00 μ.μ., αμέσως μετά την αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πορεία στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα, απευθύνουν οι Σύλλογοι Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Την ώρα που προγραμματίζονται τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Σούδας, στην περιοχή του Καλικά, θα πραγματοποιείται στο ίδιο σημείο αντιφασιστικό, αντιναζιστικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν οι Σύλλογοι Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης με το παρακάτω κάλεσμα:

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ – ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει πιστά τις αντιλαϊκές πολιτικές της προς όφελος του κεφαλαίου και η ακροδεξιά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του συστήματος να υπερβεί την κρίση του διεθνώς, οι νεοναζί της Χ.Α. δεν θα μπορούσαν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Παρά το κλείσιμο των γραφείων τους στο κέντρο της πόλης των Χανίων, με τη δράση του αντιφασιστικού κινήματος να παίζει καθοριστικό ρόλο κάνοντας ξεκάθαρο πως είναι ανεπιθύμητοι, την Κυριακή 2 Απρίλη επιχειρούν εκ νέου να εγκαινιάσουν τα γραφεία τους. Με την όξυνση του ελληνοτουρκικού ζητήματος και εν όψει της άφιξης προσφύγων στα Χανιά οι φασίστες της Χ.Α. κάνουν τα πάντα για να σπείρουν τον ρατσισμό και τον εθνικιστικό τους λόγο στην κοινωνία. 

Τεράστιες οι ευθύνες της ΕΕ και της υπόλοιπης «πολιτισμένης Δύσης» που συνεχίζει αμείωτα τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κλιμακώνει τη ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της. Η Ευρώπη Φρούριο συνιστά μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της ΕΕ, θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατάδικους, υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, που φτάνει σε σημείο ο Υπουργός κ. Μουζάλας να εισβάλει μαζί με τα ΜΑΤ στο Ελληνικό για να σπάσει την απεργία πείνας. 

Η αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική της «αποτροπής» κλιμακώνεται και στρώνει το έδαφος στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία προσπαθεί να φορέσει το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» για να οργανώνει εισβολές κατά των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αλλά και να επιτίθεται στα νησιά εναντίον των προσφύγων. Οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι, η δίκη συνεχίζεται για δεύτερο χρόνο, ενώ η αστυνομία δίνει ξανά κάλυψη στις συνάξεις των νεοναζί.

Η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων κινείται με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες είτε να εγκλωβίζονται είτε να πληρώνουν ολόκληρες περιουσίες για να φτάσουν στη χώρα προορισμού τους.

Ο κοινός αγώνας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών απέναντι στην φτώχεια και την εξαθλίωση που παράγει η μνημονιακή διαχείριση της κυβέρνησης σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Ο αγώνας απέταντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά κρίνεται απαραίτητος για κάθε φοιτητή και εργαζόμενο. Δεν θα επιτρέψουμε στους τραμπούκους της Χ.Α. να αλωνίζουν ανάμεσά μας και να σπέρνουν τη μισαλλοδοξία τους, το ρατσιμό και το φασισμό.

Το Σάββατο 25/3 συλλογικότητες, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και ανένταχτοι αγωνιστές πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγή. Το αντιφασιστικό κίνημα στα Χανιά εναντιώθηκε έμπρακτα στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, ακυρώνοντας τα εγκαίνια δείχνοντας ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας όσο μακριά κι αν ανοίξουν τα γραφεία τους. Γι ακόμη μια φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με την συνεργασία Χρυσής Αυγής- ΜΑΤ  με τους δεύτερους να επιτίθενται αναίτια με τεράστιες ποσότητες χημικών και κρότου λάμψης σε μια προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης του αντιφασιστικού κινήματος.

Την Κυριακή 2 Απρίλη καλούμαστε να συντρίψουμε τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία τους γι άλλη μια φορά. Επιχειρούν για δεύτερη φορά να εγκαινιάσουν τα γραφεία τους αυτή τη φορά με την κοινοβουλευτική κάλυψη των Μπαρμπαρούση Κ., Γρέγο Α. και Βλάχου Σ. Σε συνέχεια του αγώνα μας κατά του ρατσισμού, μετά τη παγκρήτια αντιφασιστική πορεία στο Ρέθυμνο, τη παγκόσμια κινητοποίηση στις 18 Μάρτη, τη μεγάλη κινητοποίηση στην ομιλία του Κασιδιάρη πριν 2 χρόνια, την ακύρωση των εγκαινίων στις 25 Μάρτη θα βρισκόμαστε πάλι εκεί να τσακίσουμε τον φασισμό στην πράξη.

Την ίδια μέρα που ο κρητικός λαός θα διαδηλώνει ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά στη βάση της Σούδας οφείλουμε να αναδείξουμε και μ’ αυτή την κινητοποίηση ότι οι ρίζες του φασισμού του ρατσισμού και του πολέμου είναι κοινές.

Την Κυριακή 2 Απρίλη συμμετέχουμε στην αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική διαδήλωση στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα στις 13:00
Καλούμε και σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη λεωφόρο Σούδας, στον κόμβο για Χρυσοπηγή (Καλυκάς) την ίδια ημέρα στις 16:00

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook