Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, η  Πρέσβειρα της Ινδίας στην Αθήνα, κα Murugesan Manimekalai, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της, τον Ιούλιο του 2015. 

Είναι η πρώτη επίσκεψη της Πρέσβειρας στην Κρήτη, ένα νησί που πάντα ήθελε να επισκεφτεί, μεταξύ άλλων περιοχών της Ελλάδας, έναν «παράδεισο» όπως το χαρακτήρισε, εκφράζοντας τον θαυμασμό της, τόσο για τις φυσικές του ομορφιές, όσο και για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του. 

Σκοπός της επίσκεψης της Πρέσβειρας, όπως δήλωσε η ίδια, είναι η ανάπτυξη σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του εμπορίου και της τεχνολογίας, στους οποίους διαβλέπει δυνατότητες συνεργασίας. Η Πρέσβειρα έκανε επίσης αναφορά στην Ινδική Κοινότητα που διαμένει στα Χανιά, και στις θερμές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των λαών των δύο χωρών μας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης δέχτηκε με χαρά τις προτάσεις της Πρέσβειρας, τονίζοντας τις φιλικές και ειρηνικές σχέσεις που υπήρχαν και υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας. Ο κ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού και στις δυνατότητες συνεργασίας σ’ όλους τους αναφερόμενους από την Πρέσβειρα τομείς, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. 

Κλείνοντας η Πρέσβειρα προσέφερε τοπικά προϊόντα της χώρας της στον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος με τη σειρά του ευχήθηκε στην Πρέσβειρα καλή διαμονή στο νησί μας, και της προσέφερε ως δώρο, υλικό προβολής της Κρήτης, όπως και το βιβλίο «Ιστορία της Κρήτης» του Θεοχάρη Δετοράκη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook