Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται από το μεσημέρι της Πέμπτης η υπόθεση της απαγωγής κορυφαίου επιχειρηματία της Κρήτης, στον οποίο οι δράστες έστησαν ενέδρα στη διαδρομή προς το σπίτι του, σε οικισμό έξω από την πόλη του Ηρακλείου. 

Ενα στοιχείο που αξιολογείται με μεγάλη προσοχή είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο επιχειρηματίας είχε μόλις αφιχθεί αεροπορικώς στο Ηράκλειο, προερχόμενος από επαγγελματικό ταξίδι, στοιχείο που υποδηλώνει ότι οι απαγωγείς ήταν καλά πληροφορημένοι για τις κινήσεις του.

Εμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν χειριστεί και στο παρελθόν ανάλογες υποθέσεις, εκτιμούν ότι πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, η οποία απαιτεί χειρισμούς χειρουργικής ακρίβειας.

Το modus operandi των δραστών παραπέμπει σε σκληρούς «επαγγελματίες» που ξέρουν πώς να ενεργήσουν. Αυτό σαφέστατα δυσκολεύει το έργο της ειδικής ομάδας που έχει αναλάβει τις έρευνες, από την άλλη πλευρά όμως εκτιμάται ότι ως «επαγγελματίες» θα τηρήσουν την όποια συμφωνία πετύχουν. Πάντως υπάρχουν υποψίες ότι ο βασικός πυρήνας της ομάδας αποτελείται από Κρητικούς με σοβαρό ποινικό παρελθόν.

Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποια σύμπραξη με πρόσωπα που κινούνται στον υπόκοσμο της Αθήνας.

Παράλληλα μέχρι χθες δεν είχε γίνει γνωστό εάν υπήρξε επικοινωνία των απαγωγέων με συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας του απαχθέντος. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της κρισιμότητας των ωρών, η πληροφόρηση από πλευράς Αστυνομίας γίνεται με το σταγονόμετρο.

Και είναι λογικό, καθώς προτεραιότητα όλων είναι η απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Δεν είχε προσωπική ασφάλεια

Πατέρας τριών παιδιών, σοβαρός επιχειρηματίας, εργασιομανής, με όραμα για την οικογενειακή εταιρεία που θεωρείται μία από τις κορυφαίες στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, με εξαγωγές σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηρίζεται αεικίνητος, με αλλεπάλληλα ταξίδια σε Αθήνα και εξωτερικό για επαγγελματικές συμφωνίες. Από ένα τέτοιο ταξίδι είχε μόλις επιστρέψει στην Κρήτη λίγη ώρα προτού πέσει θύμα απαγωγής.

Περιγράφεται από όλους όσοι τον γνωρίζουν ως άνθρωπος με χαμηλό προφίλ, εξαιρετικά ευγενής, εξωστρεφής, κοινωνικός. Στις μετακινήσεις του δεν συνοδευόταν από προσωπική ασφάλεια, ούτε λάμβανε κάποια ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Η είδηση της απαγωγής έσκασε σαν… βόμβα στην κοινωνία της Κρήτης, όπου η οικογένειά του κατέχει μεν εξέχουσα θέση, αλλά φροντίζει να διατηρεί πάντοτε μια διακριτική στάση ζωής.

Ολοι συμπαρίστανται στην οικογένεια, αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες ώρες που βιώνει, και εύχονται ο άνθρωπός τους να επιστρέψει το συντομότερο κοντά τους. Το στενό οικογενειακό περιβάλλον του επιχειρηματία παρά το ισχυρό σοκ προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του, ώστε με νηφαλιότητα να μπορέσει να διαπραγματευτεί τα «αιτήματα» των απαγωγέων και εφόσον δοθούν απτές εγγυήσεις ότι ο άνθρωπός τους είναι καλά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook