Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η διεθνής συνάντηση  μαθητών και καθηγητών από πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης (Ουγγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία και Ελλάδα) 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η διεθνής συνάντηση  μαθητών και καθηγητών από πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης (Ουγγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία και Ελλάδα) στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS + .  Από την Ελλάδα συμμετέχει το Γενικό Λύκειο Αλικιανού το οποίο είναι και συντονιστής του προγράμματος. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη από 19 έως και 25 Μαρτίου. Την αντιπροσωπεία του σχολείου αποτελούσαν τέσσερις μαθητές και συγκεκριμένα οι Δρικάκης Αριστοτέλης, Καραύτη Γεωργία, Προβιδάκη Ελένη και Σαρίδη Μαρία καθώς και δύο καθηγητές του σχολείου μας που ανήκουν στην παιδαγωγική ομάδα που είναι  υπεύθυνη για την  υλοποίηση του προγράμματος  κ. Στυλιανός Σταυγιαννουδάκης και κ. Νικολάου Ιωάννης.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του Ουγγρικού σχολείου και έτσι  ήρθαν σε επαφή με τον τρόπο ζωής των Ούγγρων αποκομίζοντας πλήθος θετικών εμπειριών και ήρθαν σε επαφή με νέες νοοτροπίες.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν την εργασία τους πάνω στην ανάπτυξη επιχειρήσεων στην Ελλάδα καθώς και τα αποτελέσματα των ερευνών που έκαναν πάνω στην ανεργία και την απασχόληση σε τοπικό επίπεδο καθώς και την κλιματική αλλαγή.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εργαστήρια και μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος  αλλά και να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της Ουγγρικής πρωτεύουσας, τον πολιτισμό και την ιστορία.          

Οι εντυπώσεις των μελών της αντιπροσωπείας του σχολείου μας ήταν οι καλύτερες τόσο από τα αξιοθέατα όσο και από την ανθρώπινη επαφή. Δόθηκε η ευκαιρία να εδραιωθούν αμοιβαία φιλικά συναισθήματα ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών προελεύσεων ενώ αναπτύχθηκε και καλλιεργήθηκε εντονότερα η συνεργασία και αποκτήθηκε σημαντική εμπειρία μέσα από κοινές δράσεις.

Η επόμενη συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος θα είναι τον Οκτώβριο στην Πολωνία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook