Το 1-0 που προήλθε από λάθος στην άμυνα καθόρισε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα στο γήπεδο του Αιγινίου, σύμφωνα με τους δύο προπονητές Γιάννη Βλάχο και Σπύρο Μπαξεβάνο, αλλά και τον αρχηγό του Κισσαμικού Αλέξη Σελινιωτάκη.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Σπύρος Μπαξεβάνος (προπονητής Κισσαμικού): «Προσπαθήσαμε μέσα στην εβδομάδα, μετά τη νίκη με την Αναγέννηση Καρδίτσας να δώσουμε στους ποδοσφαιριστές μας να καταλάβουν το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι για εμάς. Ένα παιχνίδι, που αν παίρναμε βαθμούς ή βαθμό θα μπορούσε να μας δώσει μία έξτρα άνεση για τη συνέχεια. Ξέραμε ότι η ομάδα του Αιγινιακού “καιγόταν” για τη νίκη κι εμείς θέλαμε να φύγουμε ακόμα πιο μακριά ή τουλάχιστον να την κρατήσουμε σε αυτή τη βαθμολογική θέση και στην απόσταση των βαθμών. Μόνο μέχρι το σημείο που δεχτήκαμε το γκολ δείξαμε αυτό που μπορούμε να παίξουμε μέσα στο γήπεδο. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, μπορούσαμε να προηγηθούμε. Από τη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ και μετά νομίζω ότι τελείωσε και το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ήμασταν ουσιαστικά ανύπαρκτοι μέσα στο γήπεδο, χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς αγωνιστική πειθαρχία, χωρίς τα κομμάτια που θέλω εγώ σαν προπονητής κι έχουμε από την αρχή της χρονιάς σαν ομάδα, για να μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πολύ φυσιολογικά ήρθε και το δεύτερο γκολ και πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να δεχτούμε κι ένα άλλο τέρμα. Είναι δίκαια η νίκη του Αιγινιακού, νομίζω πως κέρδισε αυτός που το ήθελε περισσότερο και φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Γιάννης Βλάχος (προπονητής Αιγινιακού): «Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Σπύρο (Μπαξεβάνο), νομίζω ότι είδαμε με τον ίδιο τρόπο το παιχνίδι και οι δύο. Ομολογουμένως ήταν ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για τη δική μας ομάδα. Δεν έχουμε περιθώρια πλέον και δεν είχαμε περιθώρια για απώλεια σε αυτό το ματς, το ξέραμε, ήταν κομβικής σημασίας. Ίσως αυτό το πράγμα και ίσως και το άγχος μας έκαναν να παρουσιάσουμε αυτή την εικόνα που είχαμε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, που δεν μπήκαμε στο γήπεδο έτσι όπως θα θέλαμε να μπούμε. Δεν είχαμε την ηρεμία που είχαμε ζητήσει από πριν και δεν μας βοήθησε κι ο κόσμος σε αυτό, γιατί γίνεται αρκετά πιεστικός, έστω κι αυτός ο λίγος κόσμος που έρχεται. Θα πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι εδώ το τι μεγάλη προσπάθεια γίνεται από αυτά τα παιδιά και πρέπει να τα υποστηρίξουμε. Νομίζω ότι μέχρι τη στιγμή που σκοράρουμε, λίγο πριν το δοκάρι του Μπουρντουζάν και λίγο μετά έρχεται το γκολ του Ζούρκο, δεν έρχεται από την πολύ καλή μας εμφάνιση αλλά περισσότερο από τα ατομικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων παικτών. Εκεί αλλάζει όλη η εικόνα του παιχνιδιού. Κυρίως ο αντίπαλος φαίνεται δεν βρίσκει τους τρόπους για να εξισορροπήσει ξανά το παιχνίδι. Εμείς είμαστε σχετικά καλοί, ανεβάζουμε την απόδοσή μας και θα πω ότι στο δεύτερο ημίχρονο είμαστε ικανοποιημένοι γενικότερα από την εικόνα μας, γιατί βγάλαμε και κάποια πραγματάκια που περιμέναμε καιρό να τα δούμε, όπως ήταν οι καλές μας μεταβάσεις, το κράτημα της μπάλας, ως ένα σημείο και κάποιες στιγμές συνδυαστικού παιχνιδιού και το κυριότερο ότι δεν κινδυνεύσαμε, εκτός από ένα δύο σουτ που έγιναν μετά από στημένες φάσεις, σε δεύτερο και τρίτο χρόνο, αλλά δεν κατέληξαν προς την εστία μας, κόπηκαν νωρίτερα, εκτός από ένα σουτ του Μίλιτς αν δεν κάνω λάθος στο τέλος. Εμείς δεν έχουμε περιθώρια, πάμε την Κυριακή στη Μυτιλήνη για ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι. Αυτό που κρατάμε από σήμερα είναι ότι ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί θεωρώ και καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού από μία ομάδα που βρισκόταν αρκετούς βαθμούς πάνω από εμάς και δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλους –και πιστεύω ότι και τα ίδια τα παιδιά αρχίζουν και το καταλαβαίνουν- και να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος τη σωτηρία μας. Ξέρουμε ότι είναι η περίοδος, όπου τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων δεν θα είναι αυτά που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά αυτό είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος».

Για τα δύο σημαντικά παιχνίδια σε διάστημα 12 ημερών και αν μπορεί να πάρει κάτι κι από τα δύο ο Αιγινιακός: «Αδιαμφισβήτητα, επειδή ξαναλέω το επίπεδο των ομάδων που τώρα αγωνιζόμαστε είναι κοντά στο δικό μας και πέρασε το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που είχαμε, έχω την αίσθηση ότι αν μπορέσουμε και κρατήσουμε το επίπεδο δουλειάς στην προπόνηση αυτή την εβδομάδα και φτάσουμε σε ένα σημείο αγωνιστικότητας όπως και μετά που πετύχαμε το γκολ έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να πάρουμε πράγματα και από το παιχνίδι που έρχεται κι από το μεθεπόμενο. Θα πρέπει να πω ότι είμαστε και ικανοποιημένοι γιατί κατάφερε η διοίκηση η επιστροφή της ομάδας από τη Μυτιλήνη να γίνει αεροπορικώς, οπότε να έχουμε κι εμείς μία ημέρα ξεκούρασης. Όλα αυτά είναι σε μία γενική βοήθεια που πρέπει να έχουν τα παιδιά για να είναι όσο πιο ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στον δικό τους στόχο, που είναι να δουλεύουν καλά και να μπορούν να παίζουν καλά στο γήπεδο».

Αλέξης Σελινιωτάκης (ποδοσφαιριστής Κισσαμικού): «Σήμερα ήταν ένα σημαντικό ματς και για την ομάδα μου και για την αντίπαλη ομάδα. Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, μπήκαμε καλύτερα από τον Αιγινιακό και δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες. Από εκεί και ύστερα δεχτήκαμε ένα γκολ και μόλις δεχτήκαμε το γκολ θεωρώ ότι… εξαφανιστήκαμε από το γήπεδο. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που δουλεύουμε στην προπόνηση. Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε κατοχή μπάλας, δεν μπορέσαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο και δίκαια ήρθε η νίκη του Αιγινιακού. Ήταν ένα ματς που εμείς είχαμε σκοπό να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ότι η συνέχεια είναι δύσκολη για εμάς. Πρέπει να βελτιωθούμε μέσα από την προπόνηση και να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο, ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για να έχουμε μία γρήγορη σωτηρία».

Τριαντάφυλλος Πασαλίδης (ποδοσφαιριστής Αιγινιακού): «Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι εμείς δεν είχαμε κανένα περιθώριο να κάνουμε καμία γκέλα σήμερα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου γιατί καταφέραμε να κερδίσουμε και ο μόνος στόχος μας είναι να σωθεί η ομάδα». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook