Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο συνέδριο του Συλλόγου Φυσικών Κρήτης, στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Σάββατο 1 Απριλίου.

Το συνέδριο με τίτλο «Φυσικής Δρώμενα» είχε πολυθεματικό χαρακτήρα, καθώς στόχος ήταν να γίνει η αφορμή συνάντησης των Φυσικών από όλους τους χώρους δράστηριότητας.

Έγιναν εισηγήσεις από Πανεπιστημιακούς δασκάλους και εκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, με παρουσίαση τόσο της δουλειάς τους, όσο και πρακτικών για την καλύτερη κατανόηση των εννοιών της Φυσικής. Στον πυρήνα όλων των εισηγήσεων η

Φυσική και η καταλυτική της επίδραση στην καθημερινότητα της ανθρωπότητας.

Η ζωή στο διάστημα, η φυσική στη γαστρονομία και στο σκάκι, οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν τη σφραγίδα της, οι σχέσεις με την ορθόδοξη εκκλησία, ήταν μερικά από τα θέματα του συνεδρίου. Ο τρόπος διδασκαλίας της και η ουσιαστική απαξίωση της στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα απετέλεσαν σημεία διαλόγου και προβληματισμού. Παράλληλα με τις εισηγήσεις λειτούργησαν πειραματικά - βιωματικά εργαστήρια με παρουσίαση τεχνικών και κατασκευών συναδέλφων καθώς και έκθεση συλλογής εκπαιδευτικών εγχειριδίων Φυσικής από το 1850 και μετά.

Όλα αυτά πλαισιώθηκαν από δράσεις μαθητών με θεατρικά και μουσικά δρώμενα.

Ο Σύλλογος Φυσικών Κρήτης ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Κρήτης που με την στήριξη της, βοήθησε σημαντικά την πραγματοποίηση του συνεδρίου. Ευχαριστεί επίσης το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου μας για την ουσιαστική αρωγή και τις εισηγήσεις των μελών του διδακτικού - ερευνητικού προσωπικού του, καθώς και όλους όσους με την ευγενική χορηγία τους έδωσαν τη δυνατότητα στο Σύλλογο να φέρει την επιστήμη της Φυσικής