Πρόκειται για τους Ελληνοαμερικανούς Έρικ και Ιλίς Μπακόλα, οι οποίοι παντρεύτηκαν τους Μάικλ Μπονάνο και Τζένα Γκλέιζερ αντίστοιχα.

Οι γάμοι πραγματοποιήθηκαν την πρώτη κιόλας ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος "Equal Marriage Act", ο οποίος επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Όπως αναφέρει το "Εθνος", τα δύο αδέλφια είχαν ξεκινήσει τις σχέσεις με τους συντρόφους τους σχεδόν ταυτόχρονα πριν περίπου 12 χρόνια.

Η ίδια η μητέρα τους, Στέλλα Μπακόλα, η οποία βρέθηκε δίπλα στα παιδιά της την ξεχωριστή γι αυτά στιγμή, δήλωσε πως "είναι απίστευτο, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Τώρα τα παιδιά μου θα έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχει κάθε παντρεμένο ζευγάρι".

Η οικογένεια Μπακόλα μάλιστα είχε προβεί η ίδια σε ανακοίνωση, πριν τρία χρόνια, τόσο σε συγγενείς όσο και φίλους, για τις ιδιαίτερες σχέσεις των δύο αδελφών.

Όπως δήλωσε ο Έρικ στην ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας", "πηγαίναμε συχνά στην Αθήνα και τη Λάρισα, στη γενέτειρα των γονέων μου και αρχικά ήταν δύσκολο να εκμυστηρευτούμε τις σχέσεις μας.

Προ τριών ετών ήρθε μαζί μας και ο Μάικλ και η μητέρα μου το ανακοίνωσε στους συγγενείς μας. Πήρε πολύ χρόνο και ήταν δύσκολο να το χωνέψουν, διότι υπάρχουν τα ταμπού τα οποία δεν επιτρέπουν στον άνθρωπο να δει την πραγματική διάσταση των πραγμάτων".