Μελέτη προβλέπει τη βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας της Σούδας και την ανάπλασή της εφόσον τρέξουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου

Σύμφωνα με το μελετητικό γραφείο ΜΤΜ, η αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής περιλαμβάνει την ανάπλαση της περιοχής της πλατείας της Σούδας στα Χανιά συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ, η οποία αποτελεί την πύλη της πόλης καθώς βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Σούδας.

Η μελέτη περιλαμβάνει την δημιουργία μεγάλου ελεύθερου χώρου πλατείας με στέγαστρα, φύτευση, σιντριβάνι και κανάλι νερού, την διαμόρφωση των καθέτων δρόμων και των πεζοδρομίων σε ισοσταθμία, τον περιορισμό της στάθμευσης και την αύξηση των στεγασμένων περιοχών. Προτείνεται η χρήση βιοκλιματικών καινοτόμων υλικών όπως η άσφαλτος με φωτοκαταλυτική επίστρωση και οι πλακοστρώσεις ψυχρά υλικά.

Η μελέτη πρόκειται να τεθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 5 Απριλίου για να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης για το έργο “Βιοκλιματική Αναβάθμιση Πλατείας Σούδας"

Δείτε τις εικόνες της πλατείας όπως αναμένεται να γίνει του μελετητικού γραφείου. Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook