Βολές για τη διαδικασία εκλογής του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονεών του δήμου Χανίων, εξαπολύει η παράταξη “Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Δ. Χανίων”

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

“Την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 διεξήχθησαν οι εκλογές στη Ένωση Γονέων  του δήμου Χανιών .Σαν ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης θα θέλαμε να χαιρετήσουμε  την μαζική συμμετοχή  των αντιπροσώπων-γονέων , δείγμα της αγωνίας για το μέλλον των παιδιών μας. Συνολικά συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες τα  3/4 των αντιπροσώπων που είχαν εκλεγεί από τις σχολικές κοινότητες.

Θα θέλαμε επίσης  να ευχαριστήσουμε τους γονείς που επέλεξαν με την ψήφο τους να δώσουν φωνή  στο νέο δ.σ. στη Αγωνιστική Συσπείρωση γονέων .Μια φωνή που παρά τον αρνητικό συσχετισμό στο νέο δ.σ.( 2 έδρες έναντι  9) θα δώσει την μάχη για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας ,για κάθε πρόβλημα μικρό ή μεγάλο που ταλανίζει την κάθε σχολική κοινότητα στα Χανιά . 

Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες  φίμωσης της γνώμης των δεκάδων αντιπροσώπων .Μόνο ουσιαστικές και δημοκρατικές διαδικασίες δεν τηρηθήκαν με ευθύνη συγκεκριμένων πολιτικών κέντρων. Ο λίγος χρόνος που υπήρχε σπαταλήθηκε σε ωραιοποιήσεις και σε προβολή του «έργου»  της απερχόμενης διοίκησης . Δόθηκε ενάμιση λεπτό σε καθένα για να πει την γνώμη του για τα πεπραγμένα αλλά και για την πορεία που θέλει να έχει ένα τόσο κρίσιμο συνδικαλιστικό όργανο. Αλήθεια τι να προλάβει να πει ο καθένας αντιπρόσωπος ,  ο κάθε υποψήφιος .Αν δεν ακουστούν τα προβλήματα των σχολείων και τι πρέπει να κάνουμε σαν μαζικός φορέας;

Τότε ποιος ο λόγος να γίνονται γενικές  συνελεύσεις; 

Δεν ακούσαμε πουθενά ποιο είναι το πλαίσιο δράσης του ψηφοδελτίου που πήρε τελικά την πλειοψηφία της διοίκησης .
Αλήθεια αυτοί που δήθεν ενδιαφέρονται για την ενότητα γιατί αντιδρούν στην συμμέτοχη μας σαν Ένωση Γονέων Χανίων  στην Ομοσπονδία Κρήτης καθώς και  στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) ;

Αφού τα  προβλήματα της παιδείας  στα Χανιά , σε όλη την Κρήτη  αλλά και σε όλη την Ελλάδα είναι κοινά ,γιατί δεν θέλουν κάποιοι  να υπάρχει συντονισμός δράσης; 

Θέλουν να συνεχίσουν να έχουν το γονικό κίνημα διασπασμένο , χειραγωγημένο και συμβιβασμένο. Δεν θέλουν να υπάρχουν συλλογικές μορφές διεκδίκησης, δεν τους ταιριάζει η έννοια τις διεκδίκησης  σαν στάση ζωής και πρότυπο για  τα παιδιά μας. 

Γιαυτο και η επιμονή κάποιων να συμμετέχουμε   στην ένωση Ευρωπαϊκών σχολείων. Σκοπός τους να περάσουν τις αντιδραστικές θεωρίες και   πολιτικές τους μέσα από ένα τόσο ευαίσθητο χώρο όπως είναι της εκπαίδευσης.

Για μας «η μόρφωση δεν είναι υπόθεση γνώσης, είναι υπόθεση ζωής» 

Μόρφωση είναι να μπορεί ο νέος άνθρωπος να διαμορφώνει κριτήριο για την εξέλιξη των φυσικών και κοινωνικών φαινομένων, προκειμένου να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής της ιστορίας, μακριά από αντιεπιστημονικές θεωρίες και ιδεοληψίες. 

Μόρφωση είναι να διαπαιδαγωγείς τους νέους ανθρώπους στις αρχές της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της αξίας του αγώνα και όχι να τους πιπιλάς το μυαλό με το δόγμα «φάε το διπλανό σου για να επιβιώσεις». 

Μόρφωση είναι ο μαθητής να αγαπά το σχολείο, ακόμα και αν κοπιάζει στη διαδικασία της μόρφωσης, γιατί εκεί θα βρίσκει απάντηση στις ανησυχίες του, θα έχει ένα σύγχρονο χώρο για ξεκούραση, καλλιτεχνική δημιουργία και αθλητισμό Μόρφωση είναι η καταπολέμηση της ναρκοκουλτούρας και του φασισμού. 

Τίποτα απ’ αυτά που δικαιούμαστε δεν είναι περιττό! Καλούμε κάθε γονιό να διεκδικήσουμε μαζί  το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει.

  • Ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. 
  • Ένα σχολείο ενιαίο που θα παρέχει την ίδια μόρφωση σε όλους τους μαθητές, χωρίς να χωρίζει τα παιδιά και τα σχολεία σε πολλές ταχύτητες, ανάλογα με την περιοχή και την τσέπη του καθενός.
  • Ένα σχολείο που θα είναι ασφαλές και με όλους τους βοηθητικούς χώρους που χρειάζονται οι μαθητές (εργαστήρια, χώρους άθλησης-γυμναστήρια, βιβλιοθήκη, θέατρα, χώρους μουσικής, τραπεζαρία, κτλ).
  • Ένα σχολείο που θα βοηθά όλα τα παιδιά με αναπηρίες και με μαθησιακές δυσκολίες. 
  • Ένα πραγματικά ενιαίο και σύγχρονο σχολείο που θα έχει διευρυμένη χρονική λειτουργία για να ολοκληρώνουν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά στο σχολείο το μορφωτικό τους πρόγραμμα (μελέτη, εργασίες, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.ά. με παράλληλη δωρεάν σίτιση και ανάπαυση), ενώ θα μπορούν να αξιοποιούν τις δομές του στον ελεύθερο χρόνο τους για δραστηριότητες που θα παρέχει δωρεάν. 

Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:

1. Τα τμήματα να καθορίζονται με βάση τον αριθμό 15 ανά δάσκαλο για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (Α και Β) και 20 ανά δάσκαλο για τις μεγαλύτερες. 
2. Να γίνει ολοκληρωμένη καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών των σχολικών μονάδων και να δοθούν λύσεις άμεσα από το Δήμο, χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη κανένας γονιός. 
3. Για τον υποσιτισμό. Να δοθεί ένα μικρό γεύμα για όλα τα παιδιά με κρατική ευθύνη.
4. Ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις των σχολείων. Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές, που αφορούν τις δαπάνες για προμήθεια αναλωσίμων (δεν είναι δυνατόν να έχουν απαλλαγή ΦΠΑ οι πρεσβείες και όχι τα σχολεία!). 
Να διαγραφούν τα χρέη των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ και από εδώ και πέρα οι λογαριασμοί των σχολείων να δίνονται στο Δήμο και να τους πληρώνει με δικά του έξοδα. Ούτε σκέψη να κόψουν ρεύμα, νερό ή τηλέφωνο από τα σχολεία μας.
5. Μαζικοί διορισμοί μόνιμου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.
6. Δωρεάν περίθαλψη, εξέταση και εμβολιασμοί για όλα τα παιδιά από κρατικό φορέα. 
7. Δωρεάν αθλητικές και πολιτιστικές  δραστηριότητες για όλα τα παιδιά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook