Ένα τεράστιο κλαδί από δέντρο έσπασε και έπεσε στην εκκλησία του Αγ.Στεφάνου στα Χανιά - Στο παρελθόν τεράστια δέντρα και κλαδιά έχουν σπάσει χωρίς να κάν να το ακουμπήσουν

Ο εφημέριος της ενορίας  Δρακώνας πατήρ Γεώργιος Μωραϊτάκης, κάνει λόγω για θαύμα καθώς δεν είναι η πρώτη φορά το συγκεκριμένο εκκλησάκι την γλιτώνει από... θαύμα καθώς και στο παρελθόν κλαδιά ή ακόμα και δέντρο έχει πέσει χωρίς καν να το αγγίξει.

Χαρακτηριστική περίπτωση το 2015 (βίντεο παρακάτω) όπου λόγω της κακοκαιρίας τεράστια δέντρα εκατοντάδων χρόνων ξεριζώθηκαν και έπεσαν στο δρόμο που οδηγεί στο εκκλησάκι, και πάλι χωρίς να προκαλέσουν ούτε γρατζουνιά.

Ο Άγιος Στέφανος είναι μια πολύ παλιά μονόχωρη εκκλησία περιτριγυρισμένη από ψηλά δέντρα και βρίσκεται στην πλαγιά που διασώζει ενδιαφέρον καλλιτεχνικό και εικονογραφικό διάκοσμο που μπορεί να χρονολογηθεί στο δεύτερο μισό του 14ου αιώνα.

Θαύμα ή όχι, το εκκλησάκι έχει σταθεί πολύ τυχερό και καλό θα ήταν να προστατευτεί από τους αρμόδιους φορείς και η επιβίωση του να μην αφήνεται ούτε στην τύχη ούτε σε θαύματα.

Φωτογραφίες από την χθεσινή πτώση του τεράστιου κλαδιού


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook