Μία ασυνήθιστη μέθοδο για να φτιάχνει κρασί έχει εφεύρει ο Orestes Estevez, που ζει στα περίχωρα της Αβάνας, στην Κούβα.
 
Ο 65χρονος, παράγει κρασί από εξωτικά φρούτα μέσα σε πλαστικά μπουκάλια καλυμμένα με προφυλακτικά που φουσκώνουν σιγά-σιγά καθώς, το φρουτώδες μείγμα ζυμώνεται και παράγει αέρια.

Ο οινοποιός φτιάχνει από το 2000 κρασί από κουβανέζικα σταφύλια, στα οποία προσθέτει πιπερόριζα, ιβίσκο κι άλλα τροπικά φρούτα.

«Το να βάζεις προφυλακτικό σε μια φιάλη είναι ακριβώς ότι κάνει κι ένας άντρας» είπε, στο Associated Press, o 65χρονος οινοποιός. «Στέκεται, το κρασί είναι έτοιμο, κι η διαδικασία ολοκληρώνεται».

Με το μέσο μηνιαίο εισόδημα στην Κούβα ανέρχεται σε περίπου 25 δολάρια, λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αγορά ενός ξένου κρασιού. Απεναντίας το κρασί του Estevez πωλείται για 10 κουβανικά πέσος (40 σεντς) ανά τεμάχιο.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook