Με την εκλογή του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «CLUSTER ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΥΡΙΟΥ» τίθενται τα θεμέλια για την κοινή προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του Κρητικού Τυριού.

Η πρώτη τακτική Γενική συνέλευση του Δικτύου και η ακόλουθη εκλογική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, απ’ όπου ξεκίνησε η πρωτοβουλία και η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, τριετούς διάρκειας, είναι η εξής:

Πρόεδρος: Μανώλης Αλιφιεράκης:
Αντιπρόεδρος :  Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης 
Αντιπρόεδρος: Αλέξανδρος Στεφανάκης 
Γραμματέας: Εμμανουήλ Τζουρμπάκης
Ταμίας: Δημήτρης    Παπαδάκης   

Αναπληρωματικά Μέλη:    

Μιχάλης Αεράκης 
Αντώνιος Τσαϊνης 
Θεόδωρος Καλαθάκης 
Ευάγγελος Κωστάκης 
Azpiroz Uxue 

Να επισημανθεί ότι το Δίκτυο δεν ασκεί δραστηριότητες παραγωγής, μεταποίησης ή εμπορίας τυριού και άλλων τυροκομικών προϊόντων της Κρήτης, αλλά δημιουργήθηκε με σκοπό ν’ αναπτύσσει πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην τόνωση της ταυτότητας και αναγνωρισιμότητας του Κρητικού Τυριού.

Η διαδικασία εγγραφής στο Δίκτυο παραμένει ανοικτή για φυσικά ή νομικά πρόσωπα και ολοκληρώνεται με την έγκριση της σχετικής αίτησης από τη Γενική Συνέλευση.

Στη διάρκεια της πρώτης Γενικής Συνέλευσης παρουσιαστήκαν οι στόχοι του Δικτύου, οι μέχρι τώρα πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, αλλά και οι δράσεις που  προγραμματίζονται για το τρέχον έτος. 

Μία από τις πρώτες δράσεις του Δικτύου ήταν η συμμετοχή των μελών του στο 6ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΩΝ στη διάρκεια του οποίου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους ξενοδόχους τα εξαιρετικής ποιότητας τυριά που παράγουν με την προτροπή να δώσουν την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες να τα γευθούν.