Μία νέα τεχνολογία, η οποία θα ανιχνεύει τα επίπεδα αλκοόλ του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια, δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία “QinetiQ” της Μασαχουσέτης και ήδη το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ διενεργεί δοκιμές για να διαπιστώσει την αποτελεσματικότητά του.

Η νέα τεχνολογία αποτελεί μια σειρά συστημάτων ασφαλείας για την ανίχνευση του αλκοόλ και περιλαμβάνει έναν ηλεκτρονικό αισθητήρα που αναλύει την αναπνοή του οδηγού μόλις κάτσει στο κάθισμά του, χωρίς να χρειάζεται να φυσήξει σε συσκευή.

Παράλληλα, άλλοι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι σε στρατηγικά σημεία -όπως στο τιμόνι και στις κλειδαριές- μετρούν το αλκοόλ στο αίμα, μέσω ανάλυσης του δέρματος.

Οι αμερικανικές Αρχές εκτιμούν ότι το σύστημα μπορεί να αποτρέψει μέχρι 9.000 θανατηφόρα τροχαία στις ΗΠΑ σε ετήσιο επίπεδο.

Το σύστημα, πάντως, βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν αναμένεται να ενσωματωθεί στα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους, προτού περάσουν οκτώ τουλάχιστον χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook