Ολοκληρώθηκε το αγώνισμα της σπάθης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών 2017, που διεξάγεται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, με 146 συμμετέχοντες.                                                 

Στους 25 καλύτερους ξιφομάχους του κόσμου κατάφερε να πλασαριστεί ο αθλητής της Γ.Ε.Η.  Μάριος Γιακουμάτος , μετά από την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε, με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας.

Αρχικά, σημειώνοντας 4 νίκες και 2 ήττες στην προκριματική φάση των poules προκρίθηκε στην την 36η θέση στην αρχική κατάταξη. Στη συνέχεια πέρασε στη φάση των 64 νικώντας το Βαγγέλη Καλομοίρη (GRE) 15-6. Έπειτα, για τη φάση των 32 απέκλεισε τον Aghakishiyev (ΑΖΕ) νικώντας 15-9, και κατέκτησε την 25η θέση στην τελική παγκόσμια κατάταξη χάνοντας, με μικρή διαφορά, από τον Alshamlan (FIE) με 15-12.

“Ο Μάριος Γιακουμάτος ευχαριστεί για τη συνεχή υποστήριξη την ομάδα του , ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-Γ.Ε.Η., την εταιρία Sportescrime Fencing  για τον αθλητικό εξοπλισμό καθώς και τον χορηγό επικοινωνίας ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.”

“Το Δ.Σ. της Γ.Ε.Η. συγχαίρει τον Μάριο Γιακουμάτο για τη σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας. Είμαστε υπερήφανοι που ο αθλητής του συλλόγου μας τιμά την Ελλάδα και την Κρήτη, με την παρουσία του σε Διεθνείς διοργανώσεις. Ο σύλλογος θα τον συνοδεύει και θα του συμπαρίσταται πάντα στο δύσκολο δρόμο που ακολουθεί.

Τέλος ενημερώνουμε, όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα της Ξιφασκίας, ότι η Γ.Ε.Η. λειτουργεί καθημερινά τμήματα για όλες τις ηλικίες στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου  -θύρα 6 (τηλ.2810259733, 6940695393)”