Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» προσκαλεί γονείς και παιδιά να συμμετάσχουν στις ειδικά σχεδιασμένες για οικογένειες εκπαιδευτικές δράσεις του, για  να ανακαλύψουν την πατρική οικία, την εποχή αλλά και άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του μεγάλου πολιτικού.

Μικροί και μεγάλοι χρησιμοποιώντας ένα από τα δανειστικά σακίδια με τίτλο «Ακολουθώντας τον Λευτέρη» -τα οποία διατίθενται στην είσοδο του  Μουσείου- έχουν τη  δυνατότητα για μια «διαφορετική» ανεξάρτητη επίσκεψη. Τα σακίδια περιλαμβάνουν δραστηριότητες και παιχνίδια που σχετίζονται με το σπίτι και τα εκθέματά του.

 Ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού προσφέρει μία ακόμα ευκαιρία για μάθηση και συνεργασία μέσα από την διασκέδαση.  Με τον ειδικό εξοπλισμό που προμηθεύονται γονείς και παιδιά λύνοντας γρίφους ιστορίας, εξερευνούν τα εκθέματα του Μουσείου συνδέοντάς τα με σημαντικές στιγμές της ζωής και της δράσης του μεγάλου πολιτικού.

Στη σοφίτα του Μουσείου, στην Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων και Τεχνολογίας, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό χώρο, οι ενήλικες μαθαίνουν μαζί με τα παιδιά μέσα από παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα παιχνίδια τεχνολογίας.  Παζλ, πρόσωπα από την εποχή του Βενιζέλου, παραμύθια μυστηρίου, παιχνίδια μεταμφίεσης, παιχνίδια αφής, κρυπτόλεξα, χρονοδιαγράμματα και παιχνίδια με τη σκιά περιμένουν τους ήρωες της διαδραστικής περιπέτειας, τις οικογένειες, στη σοφίτα του Μουσείου.

Οι οικογενειακές εκπαιδευτικές δράσεις του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»  πραγματοποιούνται με την παρουσία κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού, στην Οικία – Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα για παιδιά ηλικίας 6 – 12 χρονών και τις οικογένειές τους (παιδιά και ενήλικες συνοδοί).

Δευτέρα – Σάββατο 11.00 – 13.30 και Δευτέρα – Παρασκευή 18:00– 20:00

Είσοδος: Ενήλικες 4€, Παιδιά 2€.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής πριν την επίσκεψη, στα τηλέφωνα: 2821054011, 28210 56008, εσωτ. 111 & 112,  από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 – 15:00. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook