Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο σωφρονιστικό κατάστημα ΚΡΗΤΗ 1 – Σημαντικές ανακοινώσεις έκανε ο Γ.Γ του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το μέλλον

Στα εγκαίνια βρέθηκε ο Γ.Γ του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Φυτράκης ο οποίος έκανε σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ το παρών έδωσε και ο κ.Πολάκης.

Όπως ανακοίνωσε ο κ.Φυτράκης, στις φυλακές της Αγιάς σύντομα θα ξεκινήσει κάτι που προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο κατασκευής των φυλακών, ένα κτίριο για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των κρατουμένων που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε καμία πρόοδος.

Τελικά μετά από χρόνια εξασφαλίστηκαν πιστώσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ και όπως διαβεβαίωσε ο Γ.Γ ήδη έχουν ξεκινήσει οι μελέτες ενώ η εταιρεία που θα το αναλάβει διαβεβαιώνει ότι εντός του Ιουλίου θα γίνει η δημοπράτηση.

Το δεύτερο πράγμα στο οποίο έγινε αναφορά είναι η αύξηση του προσωπικού.

“Γίνονται προσπάθειες ώστε να ενισχυθεί ο αριθμός των οργανικών θέσεων ώστε το 2018 προκειμένου μελλοντικά η φυλακή να λειτουργήσει στο σύνολο της. Σήμερα έχουμε 100 θέσεις φύλαξης στα Χανιά,α πό αυτές έχουν καλυφθεί οι 50, οπότε η προοπτική είναι να προκηρύξουμε άλλες πενήντα ώστε η φυλακή να λειτουργήσει με όλες τις πτέρυγες.

Ακόμη αναμένεται να εφαρμοστεί πρόγραμμα τεχνικής κατάρτισης σε συνεργασία με τον ΟΑΔΕΔ που σε πρώτη φάση θα αφορά ειδικότητες ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής.

Ο λόγος του κ.Πολάκη 

Τι δήλωσε ένας κρατούμενος των φυλακών της Αγιάς για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας 

Εντωμεταξύ με την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων οι έγκλειστοι τραγούδησαν κάποια τραγούδια, ενώ δύο από αυτούς εκφώνησαν λόγο για το πόσο σημαντική είναι αυτή η πρωτοβουλία.

Ένα από τους κρατούμενους ανέφερε:

“Το σχολείο θα μας δώσει την δυνατότητα να γνωρίσουμε πολλά πράγματα της ιστορίας. Θα μας προσφέρει πολλές γνώσεις. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε την Αρχαία Ελλάδα και την “Αντιγόνη” ενώ παράλληλα   θα μας βοηθήσει να ηρεμήσει η ψυχή και το μυαλό μας.

“Για εσάς μπορεί να είναι κάτι δεδομένο και απλό για εμάς όμως είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Το σχολείο θα είναι σαν να βιώνουμε την ανθρωπιά μέσα μας. 

Ωστόσο, το σχολείο χρειάζεται πολλά πράγματα για να λειτουργήσει σωστά. Χρειαζόμαστε άλλη μια αίθουσα για την δεύτερη τάξη, να υπάρχουν υπολογιστές αλλά και να έρθουν και άλλοι καθηγητές και το πιο σημαντικό αυτό που ξεκίνησε να έχει συνέχεια.

Τα όνειρα και τις ελπίδες δεν τις δεσμεύουν τα κάγκελα”

Τα αιτήματα των κρατουμένων όπως τα παρέδωσαν στον Γ.Γ του υπουργείου δικαιοσύνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook