Κάλεσμα σε αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 27 Απριλίου, ημέρα που ξεκινά και πάλι η δίκη της Χ.Α.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τα νέα γραφεία της Χ.Α. στην λεωφόρο Καραμανλή στα Χανιά αναφέρει τα εξής:

“Το άνοιγμα των γραφείων της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ξανά στα Χανιά αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη για τα δημοκρατικά δικαιώματα αλλά και για κάθε έναν που αγωνίζεται ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια το ρατσισμό, τον πόλεμο.

 Δεν πρόκειται για γραφεία ενός οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος αλλά αντίθετα για ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου από τα οποία οργανώνονται δολοφονικές επιθέσεις. Η πρόσφατη επίθεση στο φοιτητή Αλέξη Λάζαρη ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία της συμμορίας στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα οργανώθηκε στα γραφεία τους στη Νίκαια, όπου συγκεντρώθηκαν και εξόρμησαν οι δολοφόνοι του. Με παρόμοιο τρόπο  και στα Χανιά στο παρελθόν αποτέλεσαν κέντρο όπου οργανώθηκαν επιθέσεις.

Το να κλείσουν τα γραφεία των νεοναζί αποτελεί κεντρικό αίτημα του αντιφασιστικού κινήματος και βασική πολιτική αιχμή της οποιασδήποτε συνεπούς αντιφασιστικής δράσης. Κανείς δεν μπορεί να υπεκφεύγει τη στήριξη του συγκεκριμένου  αιτήματος. Αντί γι’ αυτό όμως η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά μιλάει για «συλλογικότητες» και «ιδεολογίες» που «…κανείς δεν επιθυμεί να απαγορεύσει τη νόμιμη δράση τους…».

Η ΧΑ δεν είναι μια τυχαία «συλλογικότητα» αλλά μια εγκληματική οργάνωση που τα μέλη τους διαπράττουν δολοφονίες και δολοφονικές επιθέσεις και που δια στόματος του αρχηγού της αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για αυτές. Η ιδεολογία τους δεν είναι άλλη από τη ναζιστική ιδεολογία του Ολοκαυτώματος, των κρεματορίων, των εκτελέσεων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η «νόμιμη δράση» της είναι απλά το προκάλυμμα για τη βία.

Οι μαζικές δράσεις του αντιφασιστικού κινήματος είναι η μοναδική ασπίδα υπεράσπισης των δικαιωμάτων όλων μας με όποια μέσα είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε τη δολοφονική βία των φασιστών. Η «ειρηνική δράση» συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές διαμαρτυρίας κατά του ναζισμού.

Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κουνάει το δάχτυλο στο αντιφασιστικό κίνημα, καλό θα ήταν να απαιτούσε να μπουν ΤΩΡΑ φυλακή ΟΛΟΙ οι υπόδικοι νεοναζί της ΧΑ διότι παραβιάζουν τους περιοριστικούς όρους της αποφυλάκισης τους.

Αντί να αφήνει υπαινιγμούς για τη βία των αντιφασιστών καλό θα ήταν να απαιτούσε να κλείσουν τα γραφεία – ορμητήρια των δολοφόνων. Αντί να δικαιολογεί εμμέσως την κινητοποίηση των ΜΑΤ από όλη την Κρήτη,  για να περιφρουρήσουν μια εγκληματική οργάνωση καλό θα ήταν να απαιτούσε το σταμάτημα της χρηματοδότης της ΧΑ από το κράτος για να μην μετατρέπονται τραμπούκοι δολοφόνοι των ταγμάτων εφόδου  σε μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής.

 Αντί να κάνουν κηρύγματα για σύνεση στις αντιφασιστικές πορείες καλό θα ήταν να εγκαλεί την κυβέρνηση που με την πολιτική που απορρέει μέσα από τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, με το εγκλεισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις μαζικές απελάσεις προσφύγων, την επέκταση της συμφωνίας με τη Λιβύη, στρώνει ξανά το έδαφος στους φασίστες.

Δεν είναι το αντιφασιστικό κίνημα η αιτία που οι φασίστες προσπαθούν να αυτοπροβάλλονται ως «αντισυστημικοί αγωνιστές» αλλά το ότι μια κυβέρνηση που βγήκε στο όνομα της αριστεράς εφαρμόζει τις πιο άγριες πολιτικές λιτότητας όπως και οι προκάτοχοί της.

50 χρόνια από τη χούντα των συνταγματαρχών οργανώνουμε νέες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, σε όλη τη χώρα στις 27 Απρίλη ημέρα που ξεκινάει ξανά η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κάθε δημοκράτης, αριστερός , αγωνιστής/στρια του κινήματος να είναι εκεί!”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook