Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα συνδιοργάνωσε, χθες  Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και ώρα 6 το απόγευμα, με τις Πανελλήνιες Αντιστασιακές Οργανώσεις ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ΠΟΑΕΑ και ΠΣΑΕΕΑ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο ιστορικής μνήμης 1941-1944 (Κοραή 4) και στη συνέχεια πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία.

Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να αναδείξει το γεγονός ότι, εβδομήντα έξι χρόνια μετά την κήρυξη του πολέμου εναντίον της Ελλάδας, το ζήτημα των γερμανικών οφειλών δεν έχει επιλυθεί.

Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση και να συμμετέχομε, στην παραπάνω προγραμματισμένη εκδήλωση, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα των Αμαριώτικων χωριών και να συμπαραταχθούμε, στην διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε και διαμαρτυρήθηκε έντονα στα απαράδεκτα δεινά και καταστροφές των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, αλλά και για την σημερινή απαράδεκτη στάση της Γερμανίας στο θέμα της αναγνώρισης και επανόρθωσης.

Ομιλητές από τους διοργανωτές αναφέρθηκαν αναλυτικά στο θέμα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας προς την Γερμανική Πρεσβεία, στην οποία θυροκολλήθηκε σχετικό ψήφισμα.


 
Νίκος Κραουνάκης
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμαριωτών

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook