Την Δευτέρα 10 Απριλίου, από την Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης «Ι. Δασκαλογιάννης» 

Στην σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρονται τα εξής:

"Η προχθεσινή υπουργική απόφαση και υπογραφή από την κυβέρνηση των πρωτοκόλλων παράδοσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του «Ι. Δασκαλογιάννης» της Δυτικής Κρήτης, είναι ημέρα ντροπής για το πολιτικό προσωπικό που υπέγραψε ή και συναίνεσε, στην εκχώρηση των πυλών εισόδου της χώρας στη γερμανική Fraport. Επί της ουσίας η παράδοση των αεροδρομίων ήταν ένα προαπαιτούμενο για να κλείσει η λεγόμενη αξιολόγηση και να επανέλθουν οι “Θεσμοί” στη “διαπραγμάτευση.” 

Η ανοικτή πρωτοβουλία καταγγέλλει για μία ακόμα φορά την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές για την πράξη παράδοσης. Υπενθυμίζουμε ότι η θέση τους ως αξιωματική αντιπολίτευση ήταν κατά της εκχώρησης και μάλιστα με δημόσιες δηλώσεις υψηλής έντασης. Είναι οφθαλμοφανές ότι παραπλάνησαν προεκλογικά τους Έλληνες πολίτες απλά για να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Ειδικά οι τοπικοί υπουργοί και βουλευτές πρέπει να θεωρηθούν ανεπιθύμητοι σε αυτό το τόπο για την στάση τους αυτή και όχι μόνο.  

Ταυτόχρονα η πρωτοβουλία μας οφείλει να ασκήσει αυστηρή κριτική σε αυτοδιοικητικούς οι οποίοι, ενώ με δημόσιες  δηλώσεις ήταν ενάντια στη Fraport, στην πραγματικότητα δεν έπραξαν τίποτα για να συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια αποτροπής της παράδοσης των αεροδρομίων. Ούτε όμως ενεργοποίησαν τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων όπου αυτά υπήρχαν καλώντας τους πολίτες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Η πρωτοβουλία μας είναι μία δυναμική εστία αντίστασης και ανυπακοής σε όποια άδικη πολιτική και ως τέτοια θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στην ακύρωση της αποικιακής σύμβασης και της εκχώρησης των πυλών εισόδου της χώρας.

Τα εξώδικα και οι προσωπικές ύβρεις δεν θα μας κάμψουν από όπου και να προέρχονται. Αντιθέτως με αλληλεγγύη και μεθοδικότητα θα αναπτύξουμε τις δράσεις μας την επόμενη περίοδο όπως αυτές αναλύθηκαν στη προχθεσινή μας συνέντευξη τύπου. 

Η πρωτοβουλία καλεί κάθε Χανιώτισσα και Χανιώτη κάθε Έλληνα δημοκρατικό πολίτη να διαδηλώσει ενάντια στην παράδοση του «Ι. Δασκαλογιάννης» στους Γερμανούς της Fraport την Δευτέρα  10 Απριλίου στις 15.00 στο Αεροδρόμιο. Η συνάντηση/προσυγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 14.00 στη Πλατεία Δικαστηρίων."