Το τυπικό μέρος της συμφωνίας που υπήρχε με τον Δημήτρη Κατιάκο η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ ολοκληρώθηκε σήμερα με την επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση του πρώην πάουερ φόργουορντ του Αρκαδικού. 
Η ανακοίνωση για την απόκτηση του Δημ. Κατιάκου αναφέρει τα εξής : «Η τρίτη μεταγραφή της ομάδας μας είναι γεγονός. Η διοίκηση εισάκουσε (για μια ακόμη αφορά) την εισήγηση του προπονητή της ομάδας μας Βαγγέλη Βλάχου και έντυσε τον 24χρονο πάουερ φόργουορντ στα ασπρόμαυρα. Ο Δημήτρης Κατιάκος γεννήθηκε στον Χολαργό στις 10 Μαρτίου του 1987 και έχει ύψος 2,05μ. Το βιογραφικό του είναι «πλούσιο», καθώς έχει αγωνιστεί στις ομάδες του Νέστορα (που πρωτοξεκίνησε), στον Πανιώνιο, στον Πανελευσινιακό, στον Ίκαρο-Έσπερο και στον Αρκαδικό. Είναι διεθνής με την Εθνική Εφήβων, αλλά και με τη Νέων, ενώ πριν από ένα μήνα, αναδείχθηκε δευτεραθλητής κόσμου με την εθνική ομάδα Ενόπλων, στη Βραζιλία. Πέρυσι ξεχώρισε με την απόδοσή του, ενώ ήταν από τους κορυφαίους, σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες, καθώς ήταν δεύτερος στις ελεύθερες βολές με ποσοστό 91%, 6ος στα κοψίματα και 9ος στο σύστημα αξιολόγησης tendex».
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ που πέρυσι είχε μια εξαιρετική χρονιά στην Α2 κατηγορία με την φανέλα του Αρκαδικού και ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας του θα βρίσκεται στις 21 Αυγούστου στο Ηράκλειο για μόνιμη εγκατάσταση αλλά και για να ενσωματωθεί ταυτόχρονα στην προετοιμασία της ομάδας που ξεκινάει στις 22 Αυγούστου 
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΟΦΗ ο Δημήτρης Κατιάκος αναφερόμενος στο πως προέκυψε το ενδιαφέρον της κρητικής ομάδας για την απόκτηση του επισήμανε : «Με πήρε τηλέφωνο ο κόουτς Βαγγέλης Βλάχος και μου είπε πως με θέλει μαζί του στον ΟΦΗ. Μου τόνισε πώς θα είναι η φιλοσοφία της ομάδας, κι εγώ ταιριάζω στα πλάνα αυτής. Ό,τι μου ζήτησε με κάλυπταν απόλυτα, ενώ του τόνισα πως θα τον βγάλω «ασπροπρόσωπο». Τον κ.Βλάχο τον είχα στα εφηβικά του Έσπερου και είχαμε πολύ καλή συνεργασία».
Στη συνέχεια ο Κατιάκος επισήμανε ότι ο κόσμος του ΟΦΗ αποτέλεσε ένα έξτρα κίνητρο για να πει το ναι στην πρόταση της κρητικής ομάδας : «Περιμένω με αγωνία την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας. Αυτό που θέλω να δω και έχω ακούσει μόνο είναι για τον κόσμο της ομάδας του ΟΦΗ. Έχω ακούσει τα καλύτερα. Νομίζω ότι αυτό για εμένα αποτελεί έξτρα κίνητρο. Θα βρω και παλιά καλά φιλαράκια μου στην ομάδα, όπως τον Κερασσοβίτη (Έσπερο), τον Καραδολάμη (Αρκαδικό), αλλά και πολλούς φίλους που είχα από την ομάδα του ΟΦΗ. Θα προσπαθήσω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω τον ΟΦΗ να πραγματοποιήσει τους στόχους της».
«Έχει τα στοιχεία που θέλουμε» 
Στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ αναφέρθηκε και ο προπονητής της κρητικής ομάδα ο Βαγγέλης Βλάχος που τόνισε : «Ο Δημήτρης Κατιάκος είναι ένας παίκτης που είναι σε καλή ηλικία, ενώ είχε μια ανοδική πορεία που έφτασε μέχρι τον Πανιώνιο. Πέρυσι είχε μια πολύ καλή χρονιά με την ομάδα του. Ο Δημήτρης είναι ένα κομμάτι που έχει τα στοιχεία τα οποία θέλουμε στο παιχνίδι μας.Μ ας καλύπτει απόλυτα στο σχεδιασμό της ομάδας, καθώς μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις μέσα στη ρακέτα (πάουερ φόργουορντ/σέντερ), όταν μας το ζητήσουν οι ανάγκες του παιχνιδιού. Έχει ξεχωριστά στοιχεία, όπως και κάθε παίκτης της ομάδας μας, που μπορεί να τα βγάλει ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, ενώ μπορεί να δέσει αρμονικά με τους υπόλοιπους παίκτες στην ομάδα. Του δίνεται το κίνητρο στον ΟΦΗ, να κάνει αυτό που του αρέσει, αφού είναι και μικρός ηλικιακά και θα έχει βλέψεις για το μέλλον του, ενώ παράλληλα η ομάδα θα στηριχτεί σε κάποια στοιχεία του Δημήτρη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook