Τι αποκάλυψε η ειδική ημερίδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης -Το νοσοκομείο Χανίων έχει την πρωτιά στα “φακελάκια”- Αυστηρές ποινές εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι Κρητικοί ασθενείς δίνουν φακελάκι χωρίς καν να τους ζητηθεί, αυτό τουλάχιστον έδειξε η μελέτη της 7ης ΥΠΕ στην σημερινή ημερίδα της.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης Χρήστος Μελλας,μετά από έρευνα που έγινε σε νοσοκομεία της Κρήτης διαπιστώθηκε ο σκοπός που οι ίδιοι οι ασθενείς ή συνοδοί αυτών, δίνουν από μόνοι τους φακελάκι,είναι διότι  μέσω αυτού προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια καλύτερη περίθαλψη ή για να “ανέβουν” στην λίστα αναμονής.

Ο Υπουργός Υγείας δεν αρνήθηκε ότι το φακελάκι είναι ένα υπαρκτό και σημαντικό πρόβλημα για ολόκληρη την χώρα ενώ υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να το “πολεμήσει”. Ό πως ανακοίνωσε θα λειτουργήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι ασθενείς θα μπορούν να καταγγείλουν, ανώνυμα πάντα, το “φακελάκι”.

Το Νοσοκομείο Χανίων έχει την πρωτιά στο φακελάκι

Την πρωτιά όσον αφορά το φακελάκι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα, έχει το το νοσοκομείο Χανίων, με ποσοστό 5,9%.

Ακολουθούν

  • Βενιζέλειο 4,7%
  • ΠΑΓΝΗ με 4,3% 
  • Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 3,8%
  • Νοσοκομείο Ρεθύμνου 3,7%
  • Νοσοκομείο Ιεράπετρας με 2,7%

Αυστηρές ποινές εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Το υπουργείο υγεία μελετά το ενδεχόμενο ο γιατρός που “πιάνεται” να παίρνει φακελάκι να μην μπορεί να επιστρέψει στην υπηρεσία του προτού εξεταστεί η υπόθεση του από το πειθαρχικό όργανο, καθώς και τρόπους αξιοποίησης των ανώνυμων καταγγελιών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook