«Όπως γίνεται γνωστό η «επιτυχία» μας συνιστάτε στην για ένα έτος αναβολή της μείωσης του αφορολόγητου, αφού η περαιτέρω μείωση των συντάξεων θα εφαρμοστεί κανονικά. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα λεγόμενα αντίμετρα, τις ισόποσες ελαφρύνσεις σε φόρους και εισφορές για να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη (όπως θέλουν οι δανειστές) ή τις πρόσθετες κοινωνικές παροχές για να μαζέψει ψηφαλάκια (όπως θέλει η κυβέρνηση). Αυτά φυσικά με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει υπεραπόδοση στους προϋπολογισμούς του 2017 & 2018. Θυμίζω πως ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει ανάπτυξη 2,7% την οποία η καθυστέρηση έχει ήδη μειώσει στο 0,5% έως 1,5% ανάλογα πότε θα κλείσει η αξιολόγηση. Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή είμαστε περί τα 2 δις € μείον, τα οποία κάπου θα αναζητηθούν την ώρα που εμείς θα ξανα-βρίζουμε τους κακούς ξένους που δεν μας δανείζουν να τα ξοδεύουμε, εμείς που ξέρουμε να γλεντάμε τη ζωή…». Αυτά γράφαμε χθες όταν είχε διαφανεί το που πάει το πράγμα. Σήμερα γίνεται φανερό πως οι πραγματικά μεγάλοι χαμένοι της κρίσης μετά τους άνεργους, είναι οι συνταξιούχοι, τα περήφανα γηρατειά που έλεγε και ο αναβιώσας στη χώρα το προπατορικό αμάρτημα του λαϊκισμού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας μας και η βασική της διαφορά με τις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες, είναι πως στην ουσία δεν έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας τι στο καλό είμαστε. Θέλουμε ένα κράτος μεγάλο το οποίο ασφαλώς μας επιτρέπει να ζούμε πλουσιοπάροχα, είμαστε δηλαδή κομουνιστές ή σοσιαλιστές αν προτιμάτε, θέλουμε όμως την ελευθερία να κάνουμε ότι θέλουμε με τη ζωή μας, είμαστε δηλαδή καπιταλιστές ή αν προτιμάτε φιλελεύθεροι. Το παράξενο μίγμα του κρατικού καπιταλισμού που αναπτύχθηκε στη Ελλάδα κατασπατάλησε δεκάδες δις ευρώ που από την ένταξη μας στην Ε.Ε. μας προσφέρθηκαν. Το χειρότερο είναι ότι οι πονηροί που πλούτισαν από τη λεηλασία των πόρων μας έπεισαν ότι είναι για το… καλό μας, πως ότι κρατικό είναι και καλό ή αν προτιμάτε οι ιδιώτες είναι απατεώνες. Επείγει να απαλλαγούμε από τις αυταπάτες.      

Όσο αφορά στο συνταξιοδοτικό τα πράγματα είναι απλά. Από τη στιγμή που δανεικά για να πληρώνουμε συντάξεις δεν έχει, οι συντάξεις θα είναι όσες μπορούμε να πληρώσουμε. Μοναδική διέξοδος ώστε οι συντάξεις να μην μειωθούν άλλο είναι το σύστημα να αποκτήσει επιπλέον έσοδα, δηλαδή να αυξηθούν οι εργαζόμενοι, να γίνουν επενδύσεις. Εμείς όχι μόνο επενδυτές δεν προσπαθούμε να φέρουμε στη χώρα, αλλά καταβάλουμε τιτάνιες προσπάθειες να κλείσουμε και τις υπάρχουσες επιχειρήσεις. Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες έπεσαν θύματα των λαϊκιστών. Τουλάχιστον ήρθε η στιγμή της αλήθειας την οποία ακόμα κι αν εμείς αγνοήσουμε γιατί δεν θέλουμε να την παραδεχτούμε, θα την κρατήσουν ψηλά τα παιδιά μας. Κατηγορώντας μας…

Υ.Γ. Η στήλη θα επανέλθει μετά τις γιορτές. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Ο Κώστας Ν. Πολυχρονάκης είναι Director of Operations

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook