Με αφετηρία την Κίσαμο, αλλά και τον Αποκόρωνα η φλόγα του 2ου Μαραθωνίου Κρήτης έφτασε το βράδυ του Σαββάτου (8/4) στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά, δίνοντας το σύνθημα για τον αγώνα που πραγματοποιείται σήμερα ο οποίος και είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίο Γαλανάκη. 

Στην Κίσαμο, η εκδήλωση της λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, με τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους να μεταφέρουν τη φλόγα, με τον τρόπο που όρισαν οι διοργανωτές, ενώ πλήθος κόσμου χειροκρότησε τους συμμετέχοντες. Η φλόγα του Μαραθωνίου έφτασε στο Δήμο Πλατανιά και εν συνεχεία, στα Χανιά. Ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης, μαζί με τους Δημάρχους Πλατανιά και Αποκόρωνα, παρέδωσαν τη φλόγα στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και στο Δήμαρχο Χανίων, οι οποίοι και άναψαν το βωμό στην πλατεία Αγοράς.

Κατά τη σύντομη ομιλία του μάλιστα. στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά, ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θ.Σταθάκης τόνισε ότι "η συμμετοχή μας στη λαμπαδηδρομία του Μαραθωνίου Κρήτης, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο, τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίο Γαλανάκη". 

Στην εκδήλωση που προηγήθηκε της λαμπαδηδρομίας στην Κίσαμο, που έλαβε χώρα έξω από το Δημαρχείο, ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν οι ιέρειες αλλά και η φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου και της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου. 

*Φωτογραφίες: Φωτογραφική Ομάδα Κισάμου