Πριν από έναν χρόνο η δημοτική αρχή έλεγε πως η αποκατάσταση του κτιρίου είναι στις «άμεσες προτεραιότητες» και πως «σύντομα» θα έχουν γίνει οι εργασίες.

Θλίψη αλλά και οργή προκαλούν οι εικόνες από τις εγκαταστάσεις αναψυχής στο «Ψυχρό Πηγάδι» στα Κεραμειά του Δήμου Χανίων.

Πρόκειται για δημοτική επιχείρηση που κατασκευάστηκε με  πιστώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούμενη από συγκρότημα 6 ανεξάρτητων δωματίων, πλήρως εξοπλισμένων , και μια μεγάλη ταβέρνα – εστιατόριο, σε απόσταση 30 λεπτών από τα Χανιά στους πρόποδες των Λευκών Ορέων.

Η Δημοτική επιχείρηση ανήκει τώρα στο Δήμο Χανίων που έχει και την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης της.

Για κάμποσα χρόνια μέχρι και το 2015, ήταν πόλος έλξης επισκεπτών αλλά και συλλόγων της Κρήτης σε ένα πανέμορφο τοπίο.

Στην συνέχεια όμως εγκαταλείφτηκε με αποτέλεσμα, όπως είχε δημοσιεύσει στις 24 Φεβρουαρίου 2016 και το Flashnews.gr, να μετατραπεί σε χώρο σταβλισμού ζώων, να πέσει θύμα βανδάλων και να λεηλατηθεί.

Στις 25 Φεβρουαρίου 2016, ο Δήμος Χανίων απαντώντας στο δημοσίευμα μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

«Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η αποκατάσταση και η αξιοποίηση του κτηρίου, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει διαβούλευση και με την τοπική κοινωνία για τις πιθανές χρήσεις του. Πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες – εργασίες και το κτήριο θα είναι και πάλι έτοιμο για χρήση.»

Το πόσο «άμεσες» είναι οι προτεραιότητες και πόσο «σύντομο» το χρονικό διάστημα, το δείχνουν οι τωρινές φωτογραφίες αναγνώστη του Flashnews.gr.

Έναν χρόνο μετά τις διαβεβαιώσεις του Δήμου Χανίων, οι εγκαταστάσεις στο «Ψυχρό Πηγάδι» παραμένουν εγκαταλειμμένες στις φθορές του χρόνου και της αδιαφορίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook