Συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον πρωτοπόρο Απόλλωνα έδωσε ο Σπύρος Μπαξεβάνος, που τόνισε ότι όλοι στην ομάδα “ζουν” για το παιχνίδι με την Καλλονή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Νικόλτσης, που τόνισε ότι αυτή η εμφάνιση δίνει δύναμη σε αυτόν και τους συμπαίκτες του για τη συνέχεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Κισσαμικού: «Ξέραμε ότι ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Είπαμε μέσα στην εβδομάδα ότι από αυτά τα παιχνίδια μόνο πράγματα μπορείς να κερδίσεις, αλλά για να πάρεις αποτέλεσμα απέναντι σε μία τέτοια ομάδα και σε ένα τέτοιο παιχνίδι σίγουρα πρέπει να πιάσεις το πικ, το 100% των δυνατοτήτων σου –τα παιδιά σήμερα έκαναν μεγάλη προσπάθεια- να μη βρεθεί ο αντίπαλος σε καλή ημέρα, ή να τον έχεις μπλοκάρει καλά, ή να τον έχει πιάσει το άγχος της βαθμολογικής θέσης και του ότι οπωσδήποτε πρέπει να πάρει το αποτέλεσμα κι οπωσδήποτε πρέπει να έχεις και την τύχη με το μέρος σου, για να μπορέσεις να τους προβληματίσεις ακόμα περισσότερο σε κάποια φάση. Μας δόθηκε εμάς αυτή η στιγμή με τη φάση του πέναλτι, νομίζω ότι εκεί πέρα είναι και η ικανότητα και του τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας, του Χιώτη, που αποσοβεί το τέρμα κι από εκεί και πέρα αρχίζει και πιστεύει λίγο περισσότερο η ομάδα του Απόλλωνα ότι μπορεί να πετύχει κάποιο τέρμα και να πάρει τη νίκη, όπως και έγινε. Στο πρώτο ημίχρονο είχε τις ευκαιρίες ο Απόλλωνας, είχε δύο δοκάρια, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το τέρμα. Στο δεύτερο ημίχρονο σταθήκαμε πάρα πολύ καλά αμυντικά, ειδικά αμυντικά, δεν ήμασταν τόσο απειλητικοί όσο στο πρώτο στο επιθετικό κομμάτι, στο να φύγουμε στην κόντρα και δεν υπήρχε ο μεγαλύτερος προβληματισμός στην ομάδα του Απόλλωνα στην περίπτωση που είχαμε πετύχει το τέρμα εμείς στο πρώτο ημίχρονο, αλλά νομίζω ότι δεν έκανε κι ο Απόλλων τις ευκαιρίες, εκτός από το τέρμα κι ένα φάουλ του Κονέ δεν είχε κάποια άλλη ουσιαστική ευκαιρία. Δυστυχώς για εμάς δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι, το οποίο θα ήταν πραγματικά ένα κέρδος για εμάς. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το επόμενο παιχνίδι που έχουμε στην έδρα μας, το έχουμε τονίσει στα παιδιά, το ξέρουμε, ζούμε γι’ αυτό το παιχνίδι, είναι το παιχνίδι στην έδρα μας με την Καλλονή, το οποίο πρέπει να πάρουμε. Αυτό που θέλω να σταθώ είναι στην καλή εμφάνιση που είχαν όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και πάνω σε αυτή την εμφάνιση, την αγωνιστικότητα, την αγωνιστική πειθαρχία που είχαμε και την πίστη ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα να πάμε τη Μεγάλη Τετάρτη και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε τόσο πολύ στην έδρα μας, βέβαια σε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, όπου εσύ θα πρέπει να δημιουργήσεις στην επίθεση και να πετύχεις εσύ το τέρμα. Συγχαρητήρια και πάλι στους παίκτες μου για την προσπάθεια. Νομίζω ότι εκτός από το πέναλτι υπήρξαν και δεύτερη και τρίτη φάση που θα μπορούσε να μας δώσει ο διαιτητής ένα δεύτερο πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο. Εντάξει, αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Νομίζω στο τέλος, έτσι όπως είναι και το αποτέλεσμα, κερδίζει αυτός που το ήθελε περισσότερο. Συγχαρητήρια και πάλι στους παίκτες μου για την προσπάθεια και καλή συνέχεια στον Απόλλωνα, να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει από την αρχή της χρονιάς. Πραγματικά νομίζω ότι είναι η καλύτερη και η πιο πλήρη ομάδα που υπάρχει στην κατηγορία αυτή τη στιγμή».

Για τα παιχνίδια που ακολουθούν: «Είναι πολύ μακριά για να κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια. Αυτό που κοιτάμε είναι το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας. Επαναλαμβάνω, δεν ξέρω αν γίνομαι γραφικός αλλά αδικούμαστε από τη βαθμολογική θέση που είμαστε. Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά αυτό που δείξανε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο τουλάχιστον αυτό δείχνει, ότι δεν αξίζει να παλεύουν για να μείνουν στην κατηγορία. Αξίζουν κάτι καλύτερο. Αυτό που χρειάζεται είναι πίστη και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, να μπορέσουμε να κάνουμε το ξεκίνημα τη Μεγάλη Τετάρτη κι από εκεί και πέρα όλα θα πάνε καλά».

Για τα πέναλτι που ανέφερε: «Δύο φορές, μία είναι η ανατροπή του Σελινιωτάκη από πίσω και μία το χέρι όπου ο αμυνόμενος (Πετρόπουλος) διώχνει καθαρά την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και μετά κάνει τον τραυματία ότι τον χτύπησε η μπάλα στο κεφάλι. Δεν θέλω να σταθώ εκεί. Εμείς αν ήμασταν ικανοί έπρεπε να βάλουμε το τέρμα στο πρώτο ημίχρονο, που μας δίνεται η ευκαιρία με το πέναλτι για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και την όλη κατάσταση υπέρ μας και τον προβληματισμό και το άγχος μίας ομάδας που θέλει να δημιουργήσει και το να θέλει να δημιουργήσει σε αυτό το κακό γήπεδο δεν είναι κάτι που ευνοεί τον Απόλλωνα. Αλλά αυτοί το ξέρουν καλύτερα».

Για το αν η νίκη του Αιγινιακού στην έδρα της Καλλονής ανεβάζει τον “πήχη” της παραμονής και αγχώνει τον Κισσαμικό: «Σίγουρα από τη στιγμή που σε πλησιάζουν οι υπόλοιποι και μειώνεται η απόσταση σίγουρα έχεις μεγαλύτερη πίεση και εσύ. Γι’ αυτό είχαμε πει ότι το προηγούμενο παιχνίδι με τον Αιγινιακό ήταν αυτό που μας πείραξε περισσότερο εμάς. Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο έπρεπε να πάρουμε κάτι εμείς και να κρατήσουμε τον Αιγινιακό πιο χαμηλά. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με την Καλλονή, να δείξουμε τις πραγματικές ικανότητες της ομάδας και να πάμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Αυτό δείξαμε και σήμερα ότι έχουμε και ικανότητες και δυνατότητες να πάμε να πάρουμε οποιοδήποτε αποτέλεσμα από οποιαδήποτε ομάδα».

Για το αν η βαθμολογία ανταποκρίνεται στο ότι οι δύο καλύτεροι προπορεύονται: «Φτάσαμε 9 αγωνιστικές πριν από το τέλος. Αν δεν το δείχνει η βαθμολογία ποιος να το δείξει; Είναι οι πιο πλήρεις ομάδες. Είναι (ο Απόλλων) ομάδα που είναι γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Φάνηκε από τους ποδοσφαιριστές που μπαίνουν αλλαγή και βοηθάνε, με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο που πετυχαίνει και το τέρμα. Τα λέει όλα και η βαθμολογική θέση και το ότι είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα».

Οι δηλώσεις του 25χρονου επιθετικού της ομάδας: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, σε όλα τα παιδιά, για την προσπάθεια που κάνανε. Ξέραμε ότι παίζαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, που είναι και πρώτη βαθμολογικά. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και μία σπουδαία εμφάνιση. Θα σταθώ, όπως έχω κάνει και σε άλλα παιχνίδια στην ατυχία. Θα μπορούσαμε να προηγηθούμε με το πέναλτι που χάσαμε. Δυστυχώς δεν το βάλαμε, μας πίεσε ο αντίπαλος και φυσιολογικό ένας τέτοιος αντίπαλος κάποια στιγμή να μας βάλει το γκολ. Η εμφάνιση αυτή μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook