Από τον περασμένο Οκτώβριο το Flashnews.gr  είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να βρεθούν στον αέρα όλα τα έργα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στον Διαχειριστή Δημόσιου Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας στα Χανιά, λόγω του ότι οι εργαζόμενοι άμεσα ή έμμεσα στην εταιρεία «Τοξότης» του ομίλου Καλογρίτσα κάθε λίγο προχωρούν σε επίσχεση εργασίας ή σε απεργία προκειμένου να λαμβάνουν τα οφειλόμενα από την εργοδοσία.

Το θέμα είχε παρουσιάσει από τον Οκτώβριο του 2016 το Flashnews.gr αλλά δυστυχώς δεν έγινε κάτι το ουσιαστικό , με αποτέλεσμα ο ΔΕΔΔΗΕ να μην μπορεί να προγραμματίσει καίριας σημασίας έργα, ενώ άλλα που ξεκίνησαν να υλοποιούνται (όπως η υπογειοποίηση των δικτύων) δεν ολοκληρώθηκαν.

Το πρόβλημα είναι καίριας σημασίας, ειδικά εν όψει και της θερινής (τουριστικής) περιόδου, οπότε αυξάνεται η ζήτηση, ενώ πιθανές βλάβες  που δεν θα αποκατασταθούν  έγκαιρα θα έχουν τεράστιες επιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ η οποία τον Ιανουάριο του 2015 ανέθεσε την εργολαβία για ολόκληρο το Νομό Χανίων στην εταιρεία «Τοξότης» σκοπεύει να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία εαν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και μετά το Πάσχα.

Όμως οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, οι αρμόδιοι του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά έχουν προγραμματίσει έργα συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στο δίκτυο  που είναι στον αέρα,  και επιβάλλεται η παρέμβαση του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση, πριν αρχίσουν να φαίνονται οι συνέπειες  στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Νομού Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook