Στην απαράδεκτη και τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Εικόνες ντροπής συναντά όποιος επισκέπτεται τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηρακλείου στο Λίντο! Σκουριασμένες υποδομές, φθαρμένα πλακάκια, σκουπίδια, σάπια σώματα καλοριφέρ, σπασμένα ντουλάπια και πόρτες αποδυτηρίων, σκουριασμένα σκέπαστρα στους εξωτερικούς χώρους που κινδυνεύουν να πέσουν στα κεφάλια των αθλητών και παρευρισκόμενων θεατών, ελλιπής φωτισμός κατά τη νυχτερινή προπόνηση, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που καταγράφονται στο μοναδικό δημόσιο Κολυμβητήριο στην πόλη του Ηρακλείου.

Τα μικρόβια, τα βακτήρια και οι μύκητες μετατρέπουν τις αθλητικές κολυμβητικές εγκαταστάσεις του Λίντο σε δημόσιο κίνδυνο και χώρο μόλυνσης για αθλητές, προπονητές και θεατές. Ένα κολυμβητήριο, το οποίο παρά την εγκατάλειψη που έχει υποστεί, συνεχίζει να φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες παιδιά!»

Η Ερώτηση καταλήγει λέγοντας ότι «Σύμφωνα, μάλιστα, με τοπικά δημοσιεύματα, τις παραπάνω απαράδεκτες συνθήκες συντήρησης επιτείνει και η αδιαφορία και αμέλεια των ίδιων των πολιτών που επισκέπτονται το Κολυμβητήριο, είτε ως αθλητές, είτε ως συγγενείς αθλητών ή ως απλών θεατών, οι οποίοι αμελούν εντελώς τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν, όσον αφορά την καθαριότητα και το σεβασμό των εγκαταστάσεων.»

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Πότε, επιτέλους, προτίθεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη και τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου;

2. Ποια είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που θα υλοποιήσετε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές αρχές; Έχετε κάποιο αξιόπιστο και σοβαρό σχέδιο;».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook