Τελευταία ενημέρωση 17.50

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά και την υπουργική απόφαση και υπογραφή των πρωτοκόλλων παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στη Fraport, μεταξύ αυτών και του αεροδρομίου Χανίων, πραγματοποίησαν μέλη της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές για την πράξη παράδοσης καθώς όπως υποστηρίζουν η θέση τους ως αξιωματική αντιπολίτευση ήταν κατά της εκχώρησης και μάλιστα με δημόσιες δηλώσεις υψηλής έντασης.

Καυστικό μάλιστα ήταν το μήνυμα που είχαν αναγράψει σε πανό “Ζητείται Πολάκης για να ξαπλώσουμε στον αεροδιάδρομο” καυτηριάζοντας τη δήλωση του Παύλου Πολάκη, πριν εκλεγεί βουλευτής, που είχε πει τότε ότι αν πουληθεί το αεροδρόμιο “εγώ θα ξαπλώσω στον αεροδιάδρομο”

Τα μέλη της πρωτοβουλίας συγκεντρώθηκαν στον χώρο έξω από το αεροδρόμιο Χανίων, όπου εκεί βρισκόταν δύναμη της αστυνομίας η οποία δεν επέτρεψε την είσοδο στον χώρο σε όλους τους διαδηλωτές, αλλά σε μια 3μελή αντιπροσωπεία για την επίδοση ψηφίσματος στην αερολιμενάρχη Χανίων.

 

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας επίσης καλούν τους πολίτες να ανέβουν στο αεροδρόμιο Χανίων σήμερα να ενώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο βρισκόταν δύναμη της ΟΠΚΕ που είχε αποκλείσει την είσοδο προς τον χώρο του αεροδρομίου. Αποτέλεσμα τους αποκλεισμού της εισόδου και της παράλληλης κινητοποίησης των διαδηλωτών, ήταν ταξιδιώτες να αναγκάζονται κρατώντας της βαλίτσες στο χέρι να φτάσουν με τα πόδια στο αεροδρόμιο Χανίων.

Μετά τον εγκλωβισμό των αυτοκινήτων για αρκετή ώρα στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου και την ταλαιπωρία των ταξιδιωτών, αποφασίστηκε να ανοίξει το μπλόκο για να περάσουν οχήματα μέσα.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας αναμένεται αύριο να πάνε στην πλατεία Κοτζάμπαση και να ντύσουν στα μαύρα την προτομή του Δασκαλογιάννη ενώ στη συνέχεια θα πάνε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ να επιδώσουν ψήφισμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook