Απλήρωτους αφήνει το Πάσχα 37 εργαζόμενους ο δήμος Χανίων και ο ΔΟΚΟΙΠΠ – Παρ’ ολίγον απλήρωτοι να μείνουν άλλοι 80 εργαζόμενοι του ΔΟΚΟΙΠΠ – Οι 37 από τους 117 θα περάσουν το Πάσχα με χρήματα που θα πάρουν δανεικά από το ταμείο του Σωματείου Εργαζομένων!!!

“Στον αέρα” βρέθηκαν 117 εργαζόμενοι του ΔΟΚΟΙΠ οι οποίοι ενώ επρόκειτο να πληρωθούν σήμερα αυτό δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να περάσουν “μαύρο Πάσχα” αφού ο δήμος Χανίων και ο ΔΟΚΟΙΠΠ δεν μπόρεσαν να φέρουν εις πέρας εγκαίρως τις διαδικασίες που απαιτούνται για να πληρωθούν οι άνθρωποι στην ώρα τους.

Πρόκειται για 117 εργαζομένους του ΔΟΚΟΙΠΠ, εκ των οποίων οι 37 προέρχονται από τη δομή της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

Για του 80 υπαλλήλους που επρόκειτο να μείνουν απλήρωτοι, μετά και από παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων άνοιξε η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες και να πληρωθούν τελικά αύριο.

Για τους υπόλοιπους 37 υπαλλήλους που προέρχονται από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και οι οποίοι μέχρι τώρα πληρώνονται έναντι τον βασικό μισθό εδώ και μήνες (από το Σεπτεμβρίο) γιατί έχει παρατηρηθεί μεγάλη καθυστέρηση με τα χαρτιά τους που έπρεπε να πάνε από τον ΔΟΚΟΙΠΠ στον επίτροπο, η ενημέρωση από τον δήμο ήταν ότι αντί να πληρωθούν σήμερα θα πληρωθούν στις 10 Μαΐου!

Ως λύση για να μπορέσουν να περάσουν αξιοπρεπώς τις γιορτές και τον μήνα τους οι εργαζόμενοι, αποφασίστηκε από το Σωματείο Εργαζομένων να δώσει χρήματα από το ταμείο του στους 37 υπαλλήλους και τα χρήματα αυτά να τα επιστρέψουν πάλι στο ταμείο όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και θα πληρωθούν από τον δήμο! Ωστόσο κάποιοι εργαζόμενοι σύμφωνα με πληροφορίες δεν κάνουν αποδεκτή αυτή την πρόταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook