Το “ναι μεν αλλά” του προέδρου του ΟΕΒΕΝΧ απέναντι στους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Το γεγονός ότι ελέγχετε αυστηρά ο κάθε επαγγελματίας τη ίδια στιγμή που έξω από το κατάστημά του ανθεί το παρεμπόριο, καυτηριάζει ο προέδρος της ΟΕΒΕΝ Χανίων, Γιάννης Παυλάκη.

Η αντίδραση του κ. Παυλάκη είναι αποτέλεσμα των ελέγχων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η έφοδος οδήγησε στην επιβολή προστίμων, ακόμα και το 48ωρο κλείσιμο καταστημάτων.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ σε ανακοίνωσή του πρέπει να γίνονται έλεγχοι και να διώκεται η φοροδιαφυγή, ωστόσο δεν γίνεται να κυνηγούν οι αρχές έναν επαγγελματία για μια απόδειξη ή ένα έγγραφο όταν την ίδια στιγμή έξω από το κατάστημα ανθεί το παρεμπόριο.

Δείτε την ανακοίνωση του κ. Παυλάκη:

“Τις τελευταίες μέρες γίναμε γνώστες    ελέγχων από την Ανεξάρτητη Αρχή  Δημοσίων Εσόδων .Βγήκαν  τα κλιμάκια να κατατροπώσουν το οικονομικό έγκλημα. Πήγαν σε καταστήματα εστίασης, σε εμπορικά, ακόμα και σε σχολικά κυλικεία άκουσον  – άκουσον.

Έκοψαν  τσουχτερά πρόστιμα  και έβαλαν λουκέτο για 48 ώρες σε καταστήματα. Και θα τεθεί το ερώτημα, δεν κάνουν καλά; Δε πρέπει να γίνουν οι έλεγχοι; Φυσικά και πρέπει όλοι να τηρούμε τη νομοθεσία. Φυσικά διαφωνούμε και καταγγέλλουμε τη φοροδιαφυγή. Αλλά σε μια χωρά, μια κοινωνία που την μαστίζει η κρίση , η βαριά φορολόγηση ,το ασταθές φορολογικό και ασφαλιστικότιμωρητικό σύστημα, θα πρέπει να υπάρχουν προτεραιότητες , λογική και συνέπεια . 

Δεν μπορεί να ανθεί το παραεμπόριο και η παραοικονομία και να ελέγχουμε αν έφυγε κάποιος μαθητής χωρίς απόδειξη από το κυλικείο ,δεν μπορεί μέσα στο κατάστημα να ελέγχετε ο επαγγελματίας  και  ακριβώς από έξω να πουλάει διάφορα ο κινέζος (και δεν είναι ρατσιστικό σχόλιο) με τον ταβά, δεν μπορεί να κυνηγάμε τον παντοπώλη και στη γωνιά του δρόμου το αγροτικό να πουλά ότι θέλει, δεν μπορεί να κυνηγάμε τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους έμπορους  γιατί δεν έχουν κάποιο έγγραφο, γιατί δεν έκοψαν μια απόδειξη για να φοροεπιβιώσουν και ταυτόχρονα  να υπάρχουν  συνεργία και ψευτοβιοτεχνιες σε υπόγεια και αποθήκες .

Φτάνει πια, όχι άλλη υποκρισία. 

Κύριοι της κυβερνήσεως, κύριοι των υπουργείων, κύριοι των εκλεκτικών μηχανισμών, καλείστε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της κοινωνίας, καλείστε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων .

Οχι στο παρεμπόριο, όχι στην παραοικονομία, όχι στην παραξενοδοχεία, σταθερό και δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook