Την Τετάρτη 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατανιά και πρόκειται για μια πολύ σημαντική συνέλευση καθώς θα κριθεί το μέλλον του κτιρίου του παλαιού ελαιοτριβείου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νόμο 4384/2016 (ΦΕΚ Α’ 78/26-4-2016) αλλά και τη Διευκρινιστική Εγκύκλιο που ακολούθησε, οι ανενεργοί αγροτικοί συνεταιρισμοί (όπως είναι του Πλατανιά) έχουν προθεσμία μέχρι τις 26 Απριλίου 2017, είτε για να συγχωνευθούν με άλλους ενεργούς συνεταιρισμούς, είτε για να αποφασίσουν τη λύση και την εκκαθάρισή τους.

Με πολύ απλά λόγια, τα παραπάνω σημαίνουν πως αν μέχρι τις 26 Απριλίου 2017 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός του Πλατανιά δεν έχει κάνει κάτι, κινδυνεύει να χάσει το ακίνητο του παλαιού ελαιοτριβείου (κτίσμα και οικόπεδο), που βρίσκεται δίπλα στον Άγιο Αντώνιο.

“Στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, 19 Απριλίου, θα γίνει ενημέρωση για τις επιλογές που υπάρχουν ώστε να αποφευχθεί ο παραπάνω κίνδυνος και θα συζητηθούν προτάσεις ώστε το ακίνητο του παλαιού ελαιοτριβείου να αξιοποιηθεί προς όφελος του χωριού μας.

Στην ίδια συνέλευση θα πρέπει να ληφθεί και η τελική απόφαση, την οποία θα πρέπει να στηρίξουν με την ψήφο τους περισσότερα από τα μισά μέλη του συνεταιρισμού.

Γι’ αυτό και η παρουσία σου στη συνέλευση της Τετάρτης 19 Απριλίου 2017, που θα γίνει στο Δημοτικό Σχολείο του Πλατανιά, ώρα 7 μ.μ., είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία! “

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook