Το Σάββατο ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Δημόσια Νοσοκομεία Χωρίς Φακελάκι. Ωθούμε την Ευθύνη. Ενισχύουμε τη Διαφάνεια. Διεκδικούμε την Αξιοπρέπεια», που οργάνωσε η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης αναφέρεται:

“Μετά την επιτυχή της ολοκλήρωση, τόσο σε επίπεδο εισηγήσεων, όσο και σε επίπεδο  συμμετοχής πολιτών,  η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει:

Τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Π. Πολάκη, οι οποίοι στήριξαν το όλο εγχείρημα, παρευρέθηκαν στην ημερίδα, τοποθετήθηκαν με εισηγήσεις τους, αλλά και παρακολούθησαν το σύνολο των εργασιών της ημερίδας  και στο τέλος επανατοποθετήθηκαν επί του συνόλου των ερωτημάτων και των παρεμβάσεων που έγιναν, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα για  την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του Υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει  το φαινόμενο της δωροδοκίας.

Τους εξαιρετικούς ομιλητές, που ο καθένας από την δική του σκοπιά, ανέλυσε με απόλυτα επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο τις διαστάσεις του προβλήματος, συμβάλλοντας στο να σπάσουν στερεότυπα και να αναδειχθεί το πραγματικό μέγεθος και οι  πολλαπλές διαστάσεις αυτής της παθογένειας.

Όλους τους εκπροσώπους φορέων και συλλογικοτήτων, τους απλούς πολίτες που αποτέλεσαν το πολυάριθμο κοινό και που με τις παρεμβάσεις, τις τοποθετήσεις και τα ερωτήματα τους συνετέλεσαν καθοριστικά στην ανάδειξη όλων των παραμέτρων.

Στα στελέχη και τους υπαλλήλους της 7ης Υ.ΠΕ. που εργάστηκαν με ζήλο, αφοσίωση και επαγγελματισμό στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ημερίδας και που αφιέρωσαν πολύ, ακόμα και από τον προσωπικό τους χρόνο, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, πως κάθε επιτυχής δράση είναι αποτέλεσμα σκληρής και συλλογικής δουλειάς.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι πως η πραγματοποίηση μιας ημερίδας, ακόμα και αν εκ του αποτελέσματος κρίνεται τόσο επιτυχημένη, δεν αντιμετωπίζει στο σύνολο τις κακώς κείμενες καταστάσεις. Ωστόσο θεωρούμε, ότι  με  την συγκεκριμένη δράση επιτεύχθηκε η ανάδειξη του προβλήματος στη σωστή του βάση, επιβεβαιώθηκε η βούληση της  ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της 7ης Υ.ΠΕ.  για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα δωροδοκίας και τέλος, άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία  κλίματος  εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας καθώς και την αποφασιστικότητα όλων να αντιμετωπίσουν κάθε φαινόμενο που δημιουργεί παθογένειες στη λειτουργία του”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook