Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Δήμου Γόρτυνας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το σωματείο «Πλανήτης Κρήτη»για την «Μέρα χορού και συναδέλφωσης των Λαών της γης» που διοργανώθηκε για 2η συνεχή χρονιά, με σκοπό να σταλθεί μήνυμα αγάπης και συναδέλφωσης των λαών όλης της γης.

Το χορευτικό …γαϊτανάκι ξεκίνησε μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρου της Γόρτυνας στις 19:30 μ.μ στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες δημότες αλλά και επισκέπτες. Μετά το πέρας του χορού, ακολούθησε κέρασμα εκ μέρους του Δήμου Γόρτυνας προς όλους τους παρευρισκομένους, ενώ κατόπιν η «παρέα» ανηφόρισε για το Ηράκλειο και συγκεκριμένα την πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, όπου πραγματοποιήθηκε η βράβευση όσων φορέων συμμετείχαν στην «Ημέρα Χορού».

Μάλιστα οι υπεύθυνοι του σωματείου «Πλανήτης Γη», εξέφρασαν τις δημόσιες ευχαριστίες τους τόσο προς τον Δήμαρχο Γόρτυνας Νικόλαο Σχοιναράκη, όσο και προς τον αντιδήμαρχο Σταύρο Ξυλούρη που ήταν υπεύθυνος για την διεξαγωγή της διοργάνωσης στο χώρο της αρχαίας Γόρτυνας, για την άψογη συνεργασία που επέδειξαν προκειμένου να έχει απόλυτη επιτυχία το όλο εγχείρημα. Στον κ. Ξυλούρη οι συντελεστές του «Πλανήτη Γη» απένειμαν και αναμνηστικό μετάλλιο, επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την συμβολή του στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Μιλώντας ο Σταύρος Ξυλούρης για την «Ημέρα Χορού», τόνισε πως αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τον Δήμο Γόρτυνας η συμμετοχή του.
«Αναμφίβολα η συμμετοχή του Δήμου Γόρτυνας στην εκδήλωση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή μέσω της οποίας επιτεύχθηκε η προβολή του τόπου μας και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θεωρώ πως αποτελεί ανάγκη η συνέχιση της εκδήλωσης αυτής και τα επόμενα χρόνια ώστε να γίνει θεσμός. Εύχομαι του χρόνου να υπάρχει ακόμη καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη συμμετοχή από τον κόσμο.» επισήμανε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος, που οι ήχοι του συνόδευσαν τους συμμετέχοντες στο χορό, τους Μιχάλη Σφακιανάκη (λύρα), Ζαχαρία Φραγκιαδάκη (λαούτο-τραγούδι), Αντώνη Γουμενάκη (λαούτο), Χάρη Ανδρουλάκη(μπάσο)

Επίσης ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Γόρτυνας, Νεκτάριο Πηρουνάκη, τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γόρτυνας Στέλιο Μπομποδάκη, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιαμούς-Λέντα κ Μανιδάκη και όλο το προσωπικό του Αρχαιολογικού χώρου Γόρτυνας για την βοήθεια και τη συμμετοχή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook