Στόχος οι 4.000 μαστογραφίες στον γυναικείο πληθυσμό σε ετήσια βάση

Με κεντρικό σύνθημα «ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ» εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη η νέα κινητή μονάδα μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης όπου δωρεάν οι γυναίκες της Κρήτης άνω των 40 ετών θα μπορούν να κάνουν την προληπτική εξέταση που σώζει ζωές. Τον αγιασμό στη νέα κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης σήμερα το πρωί στον προαύλιο χώρο έξω από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας στη πλ. Ελευθερίας τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος παρουσία του Περιφερειάρχη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών Συμβούλων, αντιδημάρχων, θεσμικών εκπροσώπων γυναικείων σωματείων, συλλόγων, οργανώσεων και εθελοντών. 

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης, αξίζει να επισημανθεί ότι μέχρι σήμερα σε όλη την Κρήτη έχουν πραγματοποιηθεί δωρεάν από την παλιά κινητή μονάδα μαστογράφου 8.000 περίπου μαστογραφίες στο γυναικείο πληθυσμό, ενώ στόχος είναι σε ετήσια βάση η νέα μονάδα να κάνει περί τις 4.000 μαστογραφίες.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο ιατρός-Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο ιατρός- Εντεταλμένος Σύμβουλους Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, αλλά και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρις Βαβουρανάκης, ευχαριστώντας όλους όσους συνεργάζονται για την υλοποίηση του επιτυχημένου προγράμματος, επεσήμαναν στις δηλώσεις τους  πόσο σημαντικό έργο πραγματοποιεί η κινητή μονάδα που αποτελεί, πηγή ενημέρωσης, παρακίνησης και ευαισθητοποίησης της γυναίκας, η οποία θα κάνει μερικά βήματα μόνο μέχρι την κινητή μονάδα για να υποβληθεί δωρεάν στη σωτήρια για τη ζωή της μαστογραφία.

Οι δηλώσεις στα ΜΜΕ

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

«Συνεχίζουμε την κοινωνική μας πολιτική, επανέρχεται δυναμικά η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, με νέο όχημα, και προσωπικό που παρέχει σημαντικό έργο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βοηθά στο έργο της δημόσιας υγείας, της προληπτικής ιατρικής. Στο προηγούμενο πρόγραμμα είχαν γίνει περίπου 8.000 μαστογραφίες, θεωρούμε ότι όλες οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν τον έλεγχο αυτό βάσει ηλικιακών ορίων. Η μαστογραφία σώζει ζωές, και ως Περιφέρεια η μονάδα θα «οργώσει» την Κρήτη, ιδιαίτερα την ενδοχώρα όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, και γι  αυτό θέλουμε την συνεργασία-στήριξη όλων».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης επικεφαλής ιατρός της κινητής μονάδας του μαστογράφου:

«Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας συνεχίζει το μεγάλο της ταξίδι. Ένα ταξίδι Ανθρώπινο, Οραματικό, μια πράξη Αγάπης για τις Γυναίκες. Ένα ταξίδι που στόχο έχει να φωτίσει και να δημιουργήσει τις σωστές πεποιθήσεις για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού. Η Νέα Κινητή Μονάδα συνεχίζει τη διαδρομή προσφοράς με τη βοήθεια των επιστημόνων που την υποστηρίζουν αλλά και των κατά τόπους φορέων που συνεργάζονται. Με ένα πλέγμα υποστηρικτικών δράσεων, αξιοποιώντας όλα τα μέσα. Δεν αφήνουμε τίποτα στην Άγνοια τίποτα στην τύχη. Η εκστρατεία Πρόληψης «Είναι στο Χέρι μου» ξεκίνησε. Η προηγούμενη  μονάδα στα πλαίσια της ίδιας καμπάνιας  είχε κάνει περίπου 8.000  μαστογραφίες και προσδοκούμε σε ετήσια βάση να ελέγξουμε  4.000 γυναίκες σε όλη την Κρήτη».

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς

«Είναι γνωστό πόση σημασία έχει  η έγκαιρη και πρώιμη διάγνωση, γιατί αυτή είναι που σώζει ζωές. Είναι στόχος να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, ιδιαίτερα οι γυναίκες ώστε να κατανοηθεί πόσο σημαντικός είναι ο τομέας της πρόληψης».

Ο Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου Χάρις Βαβουρανάκης

«Δίνουμε έμφαση στην πρόληψη, σε αυτό που θα πρέπει να δώσει η Πολιτεία, το μήνυμα ότι πρέπει να προλάβουμε την νόσο πριν αυτή χτυπήσει τις γυναίκες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook