Η ανακοίνωση της κρητικής εταιρείας ελαιολάδου μετά την ανάκληση παρτίδων από τον ΕΦΕΤ

Έφεση κατά της εξέτασης που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΦΕΤ σε συγκεκριμένη παρτίδα ελαιολάδου «Λατζιμάς» η οποία ανακλήθηκε από την αγορά, έχει ήδη ασκήσει η εταιρεία, όπως επισημαίνεται σε σχετική της ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι ο ΕΦΕΤ είχε προχωρήσει στην ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων ελαιολάδου της εταιρείας Λατζιμάς.

Μετά την ανάκληση η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Η εταιρεία Λατζιμάς είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που παράγει ελαιόλαδο τρεις γενιές τώρα στηρίζοντας περίπου 1500 παραγωγούς και διαθέτει το ελαιόλαδο της αρκετά χρόνια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα χωρίς να έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα στο παρελθόν και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα διασφάλισης ποιότητας, ενημερώνει τους καταναλωτές, δίνοντας την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ με τις συγκεκριμένες παρτίδες με αριθμό 2140116Α, 3230116Α ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ τις παρτίδες.

Η οργανοληπτική δοκιμή γίνεται από μία ομάδα ανθρώπων, που εξετάζουν τα γευστικά χαρακτηριστικά και όχι τις χημικές αναλύσεις και παραμέτρους στις οποίες το λάδι μας είναι σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με τη πάροδο του χρόνου ενδέχεται σαν φυσικό προϊόν να αλλοιωθούν ελάχιστα το χρώμα και τα γευστικά του χαρακτηριστικά, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο ή μη βρώσιμο, απλώς δεν έχει την ίδια γεύση ( φρεσκάδα, φρουτώδες) που έχει όταν μπαίνει στο μπουκάλι.

Έχουμε ασκήσει έφεση  κατά της εξέτασης και θα σας ενημερώσουμε για το αποτέλεσμα.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook