Ειδοποιητήρια για όσους δεν προμηθεύτηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2010 αλλά και προηγούμενων ετών στέλνει η εφορία, με καταλυτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση του ελέγχου την 31η Αυγούστου.

Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων που έχει διενεργηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες προκύπτει ότι 200.000 αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν την τελευταία διετία χωρίς το αυτοκόλλητο σήμα και την απόδειξη πληρωμής των τελών που βεβαιώνει την καταβολή τους.

Εφόσον διαπιστωθεί οφειλή, καλούνται οι κάτοχοι των οχημάτων, με την αποστολή σχετικών προσκλήσεων, προκειμένου να προσκομίσουν οποιοδήποτε δικαιολογητικό με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο δεν οφείλονται ή έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος.

Στην περίπτωση αυτή, όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, απαιτείται να τηρηθούν οι διατυπώσεις για την έγκυρη επίδοση της πρόσκλησης, δεδομένου ότι, μετά την ενημέρωση του φορολογουμένου και την παροχή των απόψεών του, είναι νόμιμη η σύνταξη του προστίμου και η ταμειακή βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών.

Μάλιστα, σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, για τα τέλη κυκλοφορίας και το τυχόν πρόστιμο ευθύνονται όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook