Το πρόβλημα είχαν θίξει στην από 23-01-2017 επιστολή τους ο κ. Βαρδάκης Σωκράτης και Αραχωβίτης Σταύρος, Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου και Ν. Λακωνίας

Κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία προβλέπει ειδικά για το φορολογικό έτος 2017, ότι στον προσδιορισμό του ορίου των 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις, άνω του οποίου ισχύει η υποχρεωτική υπαγωγή στο κανονικό καθεστώς, που έλαβαν οι αγρότες κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, λαμβάνονται υπόψη τα ποσά των επιδοτήσεων που αφορούν μόνο στο έτος 2016. 

Το πρόβλημα είχαν θίξει στην από 23-01-2017 επιστολή τους ο κ. Βαρδάκης Σωκράτης και Αραχωβίτης Σταύρος, Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου και Ν. Λακωνίας αντίστοιχα, προς την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου και τον Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή, με την οποία ζητούσαν την ένταξη των αγροτών στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α, με βάση την αναγωγή των επιδοτήσεων στο έτος αναφοράς, όπως γίνεται στο εισόδημα, διασφαλίζοντας την καλύτερη εικόνα των φορολογούμενων. Είναι γνωστό ότι μέσα στο 2016 εκκαθαρίστηκαν και πληρώθηκαν επιδοτήσεις παλαιότερων ετών (π.χ Βιολογική Γεωργία 2013 και 2014), οι οποίες καθυστερούσαν να αποδοθούν στους αγρότες, λόγω δυσλειτουργιών οι οποίες επιλύθηκαν.

Επιπλέον με την τροπολογία δίνεται παράταση μέχρι τις 12 Μαϊου 2017 στις δηλώσεις για τις εντάξεις των αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 30 Ιανουαρίου 2017. Τυχόν πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής που έχουν επιβληθεί ως σήμερα διαγράφονται ή επιστρέφονται κατά περίπτωση.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook