Επιτακτική ανάγκη ήταν η νίκη απέναντι στην Καλλονή για τον Κισσαμικό όπως τόνισαν στις δηλώσεις τους οι Σπύρος Μπαξεβάνος και Μαυρουδής Μπουγαΐδης.

Από την άλλη πλευρά ο γυμναστής της Καλλονής (και πρώην του ΑΟΧ) Παναγιώτης Κονομάρας και ο Κύπριος ποδοσφαιριστής Γιάννης Σάββα αναφέρθηκαν στην ταλαιπωρία που πέρασε η ομάδα τους για να έρθει αυθημερόν στα Χανιά.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Σπύρος Μπαξεβάνος: «Το είχαμε πει και μετά το παιχνίδι της Κυριακής ότι για εμάς σήμερα ήταν η… Ανάσταση και το… Πάσχα. Σήμερα ήταν το παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία και για να κρατήσουμε κάτω την ομάδα της Καλλονής και γιατί –το επαναλαμβάνω αν και δεν θέλω να γίνομαι γραφικός- αδικούμε τους εαυτούς μας στη βαθμολογική μας θέση. Στο προηγούμενο παιχνίδι είχαμε προσπαθήσει να ξεκουράσουμε κάποια παιδιά, να φρεσκάρουμε την ομάδα και σήμερα είχαμε 5 άλλους ποδοσφαιριστές σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής, γιατί ήταν πολύ κοντά το ένα παιχνίδι στο άλλο και θέλαμε φρεσκάδα, γιατί αυτός που θέλει να δημιουργήσει πρέπει να έχει και τη φρεσκάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αυτοί που έπρεπε να ήμασταν, βάλαμε δύο ωραία γκολ και νομίζω λόγω πίεσης, λόγω του να θέλω να κερδίσω, δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να τελειώσουμε κι άλλες φάσεις, με μία σωστή πάσα, με ένα καλό τελείωμα, κάναμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς ουσιαστικά να απειληθούμε από κάποιο σουτ στην εστία μας κατορθώσαμε και βάλαμε εμείς πάλι τον αντίπαλο στο παιχνίδι, μειώνοντας με το πέναλτι, σε μία φάση καθαρά δική μας από ένα προσωπικό λάθος. Από εκεί και πέρα χάσαμε λίγο την ηρεμία μας, προσπαθήσαμε λίγο να φυλάξουμε τα νώτα μας, δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να φύγουμε στην κόντρα, γιατί ο αντίπαλος ήταν αρκετά ψηλά. Τη στιγμή που καταφέραμε και το κάναμε αυτό, με το που ήρθε το τρίτο γκολ τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα και ήταν και θέμα χρόνου να πετύχει η ομάδα το επόμενο γκολ. Να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθειά τους, ήταν πάρα πολύ καλοί, είχαν την πίεση για το αποτέλεσμα, αλλά ήταν αυτοί που έπρεπε να είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πολύ δίκαια πήραν αυτή τη νίκη που έπρεπε να πάρουνε. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Καλλονής, τα πράγματα είναι δύσκολα σίγουρα. Καλή Ανάσταση σε όλους, υγεία, χρόνια πολλά. Να ξεκουραστούμε αυτή την εβδομάδα και να πάμε την επόμενη εβδομάδα στο επόμενο παιχνίδι».

Για το αν θα είναι καλή ή κακή η διακοπή: «Δεν είναι μεγάλη, αλλά αφού κερδίζεις νομίζω ότι είναι καλή. Πρέπει να ξεκουραστούν τα παιδιά, να πάρουν ανάσες. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο. Είναι καλή η ξεκούραση, να φύγεις και λίγο από τη ρουτίνα του γηπέδου, του αγωνιστικού χώρου, του να κάνω προπόνηση και λίγο να ευχαριστηθούν κι αυτοί με τις οικογένειές τους και με τους ανθρώπους που αγαπάνε τη γιορτή του Πάσχα».

Παναγιώτης Κονομάρας: «Να ευχαριστήσουμε τον Κισσαμικό για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχε. Είναι μία πολύ οργανωμένη και σοβαρή ομάδα της κατηγορίας και της εύχομαι τα καλύτερα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι επιστρέφω σε έναν γνώριμο τόπο για εμένα, την Κρήτη, τα συναισθήματα όμως είναι ανάμικτα μετά το κακό αποτέλεσμα. Μετά το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής που ήταν ντέρμπι για εμάς, ένα κακό αποτέλεσμα και μία μεγάλη προσπάθεια, ήρθαμε εδώ να παίξουμε κάτω από μεγάλες αντιξοότητες. Για συγκοινωνιακούς λόγους η ομάδα μας είχε μία μεγάλη ταλαιπωρία. Φτάσαμε σήμερα το πρωί εδώ κι έπρεπε να παίξουμε κόντρα σε μία ομάδα πάρα πολύ δυνατή, ιδιαίτερα στην έδρα της. Γι’ αυτό είχαμε συζητήσει με τα παιδιά τα πρώτα λεπτά να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να κρατήσουμε μακριά από την περιοχή μας τον Κισσαμικό, κάτι που το καταφέραμε. Ωστόσο με δύο όμορφα γκολ που δεχτήκαμε στο 20’ και στο 34’ αν δεν κάνω λάθος βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Ένα πέναλτι μας έβαλε μέσα στο παιχνίδι πάλι, πιστεύω το κυνηγήσαμε, τα δώσαμε όλα με τα παιδιά, είπαμε ότι είναι η τελευταία μας προσπάθεια και πάλι όμως εκεί στα τελευταία λεπτά από ένα λάθος που είχαμε δώσαμε το δικαίωμα στον Κισσαμικό να έχει μία καθαρή νίκη. Να ευχαριστήσω πάλι τον Κισσαμικό για τη φιλοξενία, είναι μία πολύ καλή ομάδα και της εύχομαι τα καλύτερα. Να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές και καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο».

Για τη συνέχεια: «Είναι μία δύσκολη συνέχεια για εμάς. Καταλαβαίνετε ότι οι ομάδες που πέφτουν από τη Super League έχουν πολλά προβλήματα και δυσκολεύονται. Είδατε κι ο Πανθρακικός ότι δεν τα κατάφερε. Εμείς είμαστε ένα σύνολο νεανικό. Θυμάμαι στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τον Κισσαμικό ο Κισσαμικός ήταν πολύ καλύτερος από εμάς, σήμερα πιστεύω ότι παλέψαμε στα ίσα το παιχνίδι και είχαμε μία πολύ καλή εικόνα. Η συνέχεια είναι δύσκολη, το ξέρουμε όλοι, αλλά στα παιδιά αυτά δεν μπορείς να πεις τίποτα. Παίζουμε για τους εαυτούς μας και το μέλλον είναι δικό τους».

Μαυρουδής Μπουγαΐδης: «Σήμερα ήταν ένα παιχνίδι, όπως είπε κι ο προπονητής μας, δίχως αύριο. Είχαμε την πίεση και θέλαμε πάρα πολύ τους τρεις πόντους. Από το προηγούμενο σαββατοκύριακο με τον πρωτοπόρο της κατηγορίας δείξαμε πραγματικά ότι είχαμε μία πάρα πολύ καλή εικόνα, εξακολουθήσαμε να την έχουμε και δείξαμε και σήμερα πολλά θετικά στοιχεία και στη δημιουργία και στη διάθεση αμυντικά. Μπορέσαμε και είχαμε ένα ευρύ σκορ παρόλο που στο 2-0 δεχτήκαμε ένα γκολ και ίσως το άγχος να αυξήθηκε πάλι γιατί θέλαμε πάρα πολύ τους τρεις πόντους, παρ’ όλα αυτά είχαμε το καθαρό μυαλό και μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε τις συνθήκες και να πετύχουμε ένα σκορ, να πετύχουμε όμορφα γκολ και να προσφέρουμε και μία ωραία εικόνα. Καλές γιορτές σε όλα τα παιδιά, είτε πάνε στις οικογένειές τους, είτε μείνουν εδώ και να επιστρέψουμε με χαμόγελα, υγεία πάνω απ’ όλα και διάθεση για να συνεχίσουμε το έργο μας και να φύγουμε από αυτή τη θέση, η οποία θεωρώ πως δεν μας αξίζει και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα και να προσφέρουμε περισσότερα χαμόγελα στους ανθρώπους που μας στηρίζουν».

Γιάννης Σάββα: «Συγχαρητήρια στον Κισσαμικό για τη νίκη του. Όντως περάσαμε μία μεγάλη ταλαιπωρία. Προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο, δεν τα καταφέραμε. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, βάλαμε ένα γκολ και το παλέψαμε μέχρι το 75’, αλλά μετά βγήκε η κούραση και χάσαμε. Προχωράμε, είναι δύσκολη η συνέχεια, αλλά θα δίνουμε τα πάντα μέχρι το τέλος και θα δούμε τι θα γίνει. Καλές γιορτές και καλή συνέχεια στον Κισσαμικό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook