Την άποψη ότι ο Απόστολος Παπαστάμος αποτελεί ελπίδα για την ελληνική κολύμβηση εξέφρασε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ Δημήτρης Σαρακατσάνης.

Ο κ. Σαρακατσάνης στις δηλώσεις του κάνει ειδική μνεία και στον προπονητή του νεαρού κολυμβητή του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κώστα Τζιλιβάκη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο γεν. γραμματέας της ΚΟΕ: «Στον Ναυτικό Ομιλο Χανίων γίνεται μια εξαιρετική δουλειά όσον αφορά την κολύμβηση. Υπάρχει ένας προπονητής που ξέρει να δουλέψει και ο οποίος πέρα από τη δουλειά του, έχει πάθος γι’ αυτό που κάνει», σημειώνει ο κ. Σαρακατσάνης, λέγοντας στη συνέχεια ότι, «πέρα από το επαγγελματικό κομμάτι, αυτά τα πράγματα απαιτούν και συναίσθημα. Το πρόβλημα απ’ ό,τι ξέρω είναι η σωστή λειτουργία του Κολυμβητηρίου και η συσσώρευση πολλών τμημάτων σε μια πισίνα 25 μέτρων. Αυτή τη στιγμή ο Παπαστάμος είναι πάρα πολύ καλός και αποτελεί μια ελπίδα για την ελληνική κολύμβηση και πρέπει να προσεχτεί. Υπάρχει ο άνθρωπος που πέρα από το ότι είναι καλός σαν επαγγελματίας είναι και «τρελός» στη δουλειά του. Ο Κώστας Τζιλιβάκης -γι’ αυτόν μιλάω- κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν είναι όμως μόνο ο Παπαστάμος. Είναι η Ντουντουνάκη, όπως ήταν η Μαχαίρα, ο Λεντάρης και πολλοί ακόμα αθλητές. Δεν είναι σύμπτωση ούτε τυχαίο. Απλώς θέλει λίγο προσοχή και να μπορούν τέτοιοι αθλητές όπως ο Παπαστάμος να μπορούν να κολυμπάνε σωστά. Ειδικά αυτό το παιδί πρέπει να προσεχθεί, διότι από εδώ και στο εξής πρέπει να γίνει μία πιο ποιοτική δουλειά.

Οι αθλητές που βρίσκονται στην περιφέρεια μπορούμε να τους στηρίξουμε μέχρι ενός σημείου. Δεν μπορούμε παραπάνω. Εχουμε τη δυνατότητα να τους στείλουμε σε κάποιο κάμπινγκ ή μίτινγκ, αλλά δεν μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα. Αυτή τη στιγμή ο Παπαστάμος κολυμπάει μόνος του χωρίς συναγωνισμό και εάν το Κολυμβητήριο στα Χανιά πάθει κάποια ζημιά δεν θα μπορεί να κολυμπήσει, γι’ αυτό όπως είπα και στους γονείς του θα πρέπει να καταφύγουν στη λύση της Αθήνας. Αν θέλουμε να μιλάμε για συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες κτλ. θα πρέπει να γίνει άλλη δουλειά και να γίνει τώρα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook