«Ειρηναίος Γαλανάκης, ένας ειρηνικός επαναστάτης» είναι ο τίτλος της ταινίας – ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κουκουράκη και την σκηνοθετική επιμέλεια του Θ. Παπαδουλάκη – Θα προβληθεί την Τετάρτη 19 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 

Προλογίζει η Λένα Διβάνη, συγγραφέας, καθηγήτρια Ιστορίας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η Indigo View με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. 

Στο ντοκιμαντέρ εξιστορούνται τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του μεγάλου ιεράρχη. Μια μοναδική διαδρομή πίστης, αγώνα και προσφοράς με ένα πρωτοποριακό κοινωνικό έργο που φώτισε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων στην Κρήτη και τη Γερμανία. 

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αντιδικτατορική του δράση και στον πρωτοφανή λαϊκό ξεσηκωμό για την επιστροφή του στη μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου το 1980. Για τον μητροπολίτη Ειρηναίο μιλούν ο δημοσιογράφος και στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο αείμνηστος δημοσιογράφος Βάσος Μαθιόπουλος, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος, ο μητροπολίτης Ουγκάντας Ιωνάς και Κρητικοί που τον έζησαν από κοντά. Ο ίδιος ο Ειρηναίος αναπολεί με συγκίνηση τα νεανικά του χρόνια και αφηγείται σημαντικές στιγμές της πολυτάραχης ζωής του.      

Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 50 λεπτών, είναι μια παραγωγή του Γιώργου Κουκουράκη και της Indigo View με συμπαραγωγό την Cosmote TV.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook