Ένας νεωκόρος σε εκκλησία της Σητείας εθεάθη σύμφωνα με την καταγγελία του φιλοζωικού συλλόγου να πετά νεογέννητα γατάκια στα σκουπίδια και στη συνέχεια να πηγαίνει στην εκκλησία – Ειδοποιήθηκαν οι αρχές οι οποίες και τον συνέλαβαν

Όπως αναφέρει αναλυτικά η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη:

«Χθες με πήραν τηλέφωνο από τη Σητειία. Κάποιος είδε το βράδυ τον νεωκόρο μιας εκκλησίας στη Σητεία να πετάει μέσα στο κάδο νεογέννητα γατάκια.

Ο νεωκόρος ή ο επίτροπος – κάθεται πίσω απο το παγκάρι – μετά το ανδραγάθημα του πήγε στην εκκλησία στη συνέχεια, να προσευχηθεί ο καημένος.

Ενημερώθηκε ο φιλοζωικός μας, πήγε βρήκε τα γατάκια στον κάδο και τα επέστρεψε στο σπίτι του νεωκόρου, αφού βρήκαν και τη μάνα τους. Στη συνέχεια κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία.

Σήμερα το πρωι συνελήφθη ο νεωκόρος, ο οποίος τα είχε εν τω μεταξύ ξαναπετάξει στον κάδο, όπως ο ίδιος ομολόγησε .

Μέχρι και τώρα τα μικρά γατακια δεν έχουν εντοπιστεί, τα παιδιά του φιλοζωικού έκαναν άνω κάτω τον κάδο, αλλά δεν βρήκαν τίποτα.

Εικάζεται ότι τα παρατησε αλλού και όχι στον κάδο όπως είπε στην αστυνομία .

Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στην Εισαγγελία στη Νεάπολη.

H Aστυνομία έδρασε άψογα.

Να υπενθυμίσουμε, ότι πρόσφατα έγινε παρουσίαση της νομοθεσίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου ενώ ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους Διοικητές των αστυνομικών τμημάτων του Νομού Λασιθίου.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook